BURSA Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin 7,6 milyon TL olan 'Ozel Kalem Butcesi'ne getirilen eleştirilere tepki gostererek, "Buyukşehir'in yuzde 15 oranında butcesi olan CHP'li Nilufer Belediyesi'nin Ozel Kalem Butcesi 15 milyon lirayı aşıyor. Nerede harcıyorsunuz bu kadar parayı, cıkın madem onu acıklayın" dedi.
Bursa'nın AK Partili Buyukşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Buyukşehir butcesinin goruşulduğu meclis toplantısında, muhalefet partilerinin il başkanları tarafından ileri surulen 'ozel kalem butcesinden usulsuz harcamalar yapıldığı' iddialarına acıklık getirdi. Butcesi, Buyukşehir butcesinin yuzde 15'i kadar olan CHP'li Nilufer Belediyesi'nin ozel kalem butcesinden ornek veren Başkan Aktaş, "Beni ozel kalem butcesi ile eleştirenler, secimden hemen once aile şirketine donuşturulen Nilufer Sosyal ve Kulturel Yardımlaşma Vakfı'nı (NİLVAK) acıklasınlar. Ben Buyukşehir'in 2 milyar 600 milyonluk butcesini yonetiyorum. Benim 7 milyon 655 bin liralık ozel kalem butcem var. Butcesi Buyukşehir'in yuzde 15'i olan Nilufer Belediyesi'nin 15 milyon 226 bin lira ozel kalem butcesi var. Kusura bakmayın siz once onu acıklayacaksınız. Ondan sonra partinizin ilce başkanı cıkacak diyecek ki 'Yağma Hasan'ın boreği'. Sizinki nasıl bir borek acaba" dedi.

'RİZE'YE YAPILAN ODEMENİN PROTOKULU 2014'TE KABUL EDİLMİŞ'Rize'ye yapılan meydan duzenlemesinin Buyukşehir Belediyesi ozel kalem butcesinden yapıldığı iddialarına da yanıt veren Başkan Aktaş, "Demişsiniz ki Rize'ye yapılan bu meydanda tuyu bitmemiş yetimin hakkı var. Meclis karar almış. Buyukşehir Belediye Meclisi'nin gundemine gelmiş konu. 13.11.2014 tarihinde soz konusu inşaatın gercekleşmesine yonelik protokol yapılması icin Buyukşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye 77 kabul, 14 ret oyu ile oy cokluğuyla yetki verilmiş. Calışmaları da onceki donem yapılmış, odemek de bana nasip olmuş. Sanki ben hırsızlık yapıyormuşum gibi butun Bursa'ya, butun Turkiye'ye sosyal medyalar aracılığıyla fotoğrafları gizli gizli cekerek yaymanın adı populizm değil de nedir? Populizmi siz yapıyorsunuz. Bunlar gercek dışı şeyler. İftira atana mufteri denir. Ben bunları yapanların hepsinin mufteri olduğunu soyluyorum" diye konuştu.'NİLVAK'IN GELİR VE GİDERLERİNİ ACIKLAYIN'Muhalefet partili uyelerin Nilufer Belediyesi ozel kalem butcesinin 6 milyon civarında olduğunu iddia etmesi uzerine sozlerine devam eden Başkan Aktaş, "Sizin mudurluklere giydirdiğiniz temsil ve tanıtma giderleri var ozel kalem mudurluğunun dışında. Onlarla beraber 15 milyon kusur. Hadi 6 milyon kusur olarak kabul edelim. Buyukşehir'e gore sadece yuzde 15'lik bir butceniz var. Nerede harcıyorsunuz bu kadar parayı, cıkın madem onu acıklayın. Bana soruyorlar 'nerede harcadın' diye. Bunun yanında ben biliyorum ki bu şehirde yıllarca NİLVAK'a bağış yapan muteahhitler oldu. İmarları ile alakalı ne paralar, ne binler ve milyonlar verilmedi mi? Doğrudur, talebeler icin, okullar icin, şehrin menfaatleri icin yapılmış olan şeyler. O zaman ben de sizden şunu istirham ediyorum. Şu NİLVAK gelirleri ve giderleri ile alakalı cıkın bir acıklama yapın. Kamuoyu rahatlasın. İmar ve benzeri uygulamalarla alakalı keselere doldurulup bir sure sonra Nilufer Vakfı'ndan aile vakfına donuş. Bunda bir tuhaflık vardır. Ben de bu tereddudu terennum etmekte cok haklıyım" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiVali ve belediye başkanı da oradaydı! Koronaya rağmen tabutuna onlarca kişi omuz verdi
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Huzeyfe OZDEMİR