CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Millet İttifakı ile Turkiye'ye yeni bir siyaset anlayışını getirmek istediklerini belirterek, "Ahlaklı, hesap veren, yapılan harcamanın hesabını veren bir siyaset anlayışını getirmek istiyoruz. Kavgalı bir Turkiye değil, herkesin huzur icinde yaşadığı bir Turkiye anlayışını egemen kılmak istiyoruz." dedi.
Kılıcdaroğlu, Cukurova Belediyesince duzenlenen toplu acılış ve temel atma toreninde, hayata gecirilen projelerden dolayı ilgililere teşekkur etti.
Millet İttifakı ile Turkiye'ye yeni bir siyaset anlayışı getirmek istediklerini ifade eden Kılıcdroğlu, "Ahlaklı, hesap veren, yapılan harcamanın hesabını veren bir siyaset anlayışını getirmek istiyoruz. Kavgalı bir Turkiye değil, herkesin huzur icinde yaşadığı bir Turkiye anlayışını egemen kılmak istiyoruz. Belediye başkanlarımız bu cercevede calışıyorlar. 7 temel ilkemiz var, her ilkeye belediye başkanımız uyacak. Yerel yonetimlerde sağlanan her başarıyı alkışlayacağız. Ben de alkışlayacağım, sizler de alkışlayacaksınız." diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiVali ve belediye başkanı da oradaydı! Koronaya rağmen tabutuna onlarca kişi omuz verdiKılıcdaroğlu, onlerinde bir secim olduğunu belirterek şoyle devam etti:
"Siyaset bir ozveri alanıdır, koşeyi donme alanı değildir. Belediye başkanlarımız neden butun ihaleleri acık yapıyorlar cunku belde halkına saygı duyuyorlar. 'Yardım yapıyoruz, yaptığımız yardımları kimse gormuyor' diyorlar. Neden? İnancımızda da vardır sağ elin verdiğini sol el gormemeli. 7 ilkemizden birisi yoksula yardım yapacaksınız, onun onurunu korumak zorundasınız, onun kimliğini teşhir etmeyeceksiniz. İnsan en değerli varlıktır, onun onurunu korumak her yoneticinin temel gorevidir, bunu yapacağız. Turkiye genelinde pek cok sorun var aşılamıyor. Eminim hepinizin kafasında kaygılar var, 'Ne olacak bu memleketin hali?' diye. Aynı kaygıyı siz de ben de yaşıyorum. Aynı kaygıyı manav, kahveci, bakkal, sanayici de işsiz olan, işi olan insan da yaşıyor ama size bir sozumuz var; onumuzdeki secimler salt bir siyasi parti secimi değildir. Onumuzdeki secimler, demokrasiden yana olanlarla demokrasiye karşı olanların secimidir."
"Hic kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur"
Demokrasinin sadece bir kavram değil, yaşam bicimi olduğunu dile getiren Kılıcdaroğlu, "Beni sevdiği icin insanlar oy vermesin, bana kızdığı icin de oy vermesin ama bana şu gerekceyle oy vermek zorunda her vatandaş; ben yanlış yaptığım zaman beni ozgurce cıkıp her alanda eleştirebilirsiniz. Size eleştiri hakkını getirdiğim icin ben sizden oy istiyorum. Belediyelerimiz bunun gostergesidir. Butun engellemelere rağmen belediye başkanı arkadaşlara şunu soyledim; hic şikayet etmeyeceksiniz, ne olursa olsun butun engelleri aşıp halka hizmeti gotureceksiniz. Boylece halk, vatandaşlarımız, milletimiz şunu gorecek; CHP onune getirilen butun engelleri aşıp halka hizmet etme konusunda kararlılıkla gorevini yapıyor. Aynı gorevi iktidarda da yapacağız. Aynı azim ve kararlılığı iktidarda da gostereceğiz. Hic kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur." dedi.
Kılıcdaroğlu, butun engellemelere rağmen belediye başkanlarının "tarih yazdığını" belirterek şunları kaydetti:
"Bizim butun belediye başkanlarımız bulundukları yerde kendisini halka adamış kişilerdir. Bizim gecemiz gunduzumuz olmaz, siyaseti halk icin, ahlak icin yaparız. Biz siyaseti bize oy versin vermesin, herkesin mutlu olacağı bir Turkiye icin yaparız. Biz insanları etnik kimlikleri, inancları, yaşam tarzları dolayısıyla ayırmayız, biz insanları kucaklarız ve butun insanlara oy versin vermesin eşit hizmet goturmek icin calışırız."
Konuşmasının ardından diğer katılımcılarla acılış kurdelesini kesen Kılıcdaroğlu, daha sonra Ataturk Erkek Oğrenci Evlerini ziyaret etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmihan Ozguven