İngiltere hukumetinin parlamento uyesi Nadhim Zahawi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından Covid-19 Aşı Dağıtım Bakanı olarak atandı.
Dunya genelinde cok sayıda ulke korona virus aşısının dağıtımını beklerken, gozler surecin nasıl ilerleyeceğine cevrildi. İngiltere hukumeti bugun, Aralık ayında uygulanması planlanan Covid-19 aşısının denetimini sağlamak uzere parlamento uyesi Nahdim Zahawi'nin Aşı Dağıtım Bakanı olarak atandığını duyurdu.
Mayıs 2010'dan bu yana Stratford-on-Avon bolgesinin muhafazakar milletvekili olan Zahawi, Temmuz 2019'da bu yana İngiltere hukumetinin İşletme, Enerji ve Endustriyel Strateji Dairesi'nde (BEIS) İş ve Sanayiden Sorumlu Bakan olarak gorev aldı. Zahawi, yeni goreviyle onumuzdeki yaza kadar Covid-19 aşısının dağıtımından sorumlu olacak. Ayrıca hukumete hesap verebilirlik sağlayarak kişisel koruyucu donanımların (KKD) tedariki ve İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) Test ve İzleme uygulamasını denetleyecek.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Ucakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiFotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorVali ve belediye başkanı da oradaydı! Koronaya rağmen tabutuna onlarca kişi omuz verdiZahawi, aşının dağıtımına odaklanarak Sağlık Nakanı Matt Hancock'a dağıtımla ilgili rapor verecek. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Zahawi'nin bakanlık gorevine atamasıyla ilgili "cok memnun" olduğunu belirterek, Aşı Bakanlığının "muazzam bir gorev" olduğunu ekledi. İngiltere Başbakanlık Ofisi bugun Zahawi'nin onumuzdeki yaza kadar surdurmesi planlanan bakanlık atanmasını duyururken, Kralice II. Elizabeth'in bu gorevi memnuniyetle onayladığını belirtti.
Birleşik Krallık genelinde uygulanmaya başlayacak olan Covid-19 aşılarında hastanelerin Pfizer-BionTech aşısının teslimatlarını 7 Aralık civarında alması ve oncelikle sağlık personellerinin aşılanması bekleniyor. İngiltere, Oxford Universitesi ve Astra Zeneca'nın aşısından 100 milyon doz, Pfizer ve BioNTech'ten 40 milyon doz ve ABD'li Moderna firmasından 5 milyon dozluk Covid-19 aşı siparişi verdi. - MANCHESTER
Kaynak: İhlas Haber Ajansı