Koronaviruste son durumu değerlendiren Turk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Haziran ayında başlayan yeni normalden sonra insanlarda gevşeme olduğunu soyleyerek "Ya toplumu mart ve nisandaki gibi konsantre edeceksiniz, seferberlik ruhu tamamen olacak, anlayacak ya da korkacak. Bu ikisi olmadan tam oturmuyor bir şeyler" dedi.
[h=3]"ZİRVEDEN DONENE KADAR RAHAT DEĞİLİZ"[/h]Haberturk canlı yayınında konuşan Prof. Dr. İsmail Cinel, "4-5 gun once PCR pozitifliği acıklanır acıklanmaz herkes bir adım geri cekildi. Burada sayılardan daha onemli bir şeye vurgu yapmak istiyorum; ağır hasta sayısını izlememiz lazım. Şu anki kısıtlama, vakaları mutlaka belli oranda duşurecek, onumuzdeki bir hafta inanılmaz onemli. Onumuzdeki bir haftanın sonunda, aralık başında bu kısıtlılıkların etkisini gormuş olacağız. Ağır hasta sayısı da o zirveyi yakalayacak. Zirveden donenene kadar rahat değiliz. Zirveden donme tahmini olarak bir hafta sonra. Cunku kısıtlılıklar bir hafta once başladı. Plato cok onemli, zirve ve zirveden sonra plato ve aşağıya donme noktası. Bu hafta cok korkmamız gereken bir hafta yaşıyoruz. Herkes bir adım geri cekilsin. Hareket kısıtlılığı şart." diye konuştu.

Prof. Dr. İsmail Cinel [h=3]"YOĞUN BAKIM İCİN YUZDE 70-75 DOLULUK ORANI HER YER DOLU DEMEK"[/h]"Vatandaşlarımızın değişik bir belayla karşı karşıya olduğunu bilmesi lazım" diyen Prof. Dr. Cinel, sozlerini şoyle surdurdu:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Ucakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiFotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorİstanbul'da tedirgin eden goruntuler! Cenazeler iki nedenden dolayı tabutla defnediliyor"100 tane yatağınız var. Bunların 50 tanesini diğer yoğun bakım hastaları icin ayırdınız. Trafik kazası, beyin kanaması gecirdi yoğun bakıma almayacak mısınız. Dalga oyle bir geliyor ki, ağır hasta sayısı arttıkca yuzde 50 ayırdığınızı, yuzde 70 ayırmaya başlıyorsunuz, sonra yuzde 80. Geriye yuzde 20 kalıyor, yuzde 20 Kovid olmayan yoğun bakım hastaları icin maalesef yeterli değil. Yoğun bakım icin yuzde 70-75 doluluk oranı demek her yer dolu demek."
[h=3]"TUNELİN UCUNU GORUYORUZ, AŞI GELDİ"[/h]Prof. Dr. İsmail Cinel, hareket kısıtlılığının bu hafta cok onemli olduğunu vurgulayarak, şunları soyledi:
"Size soz veriyorum, umut da veriyorum; bunu yaparsak bir hafta sonra sayıların yukarıdan donduğunu gorme şansımız olabilir. Kendimize gonullu yasak koymamız lazım, sosyalleşmeyi en aza indirdiğimiz bir doneme ihtiyacımız var. Tunelin ucunu goruyoruz, aşı geldi. Turk aşısı da cıkacak, goruyoruz ama bu donemi gecirmemiz lazım."