Vakaların arttığı İzmir'de hafta sonu yoğunluğu
İzmir'de korkutan goruntuler
İZMİR - Vakaların artış gosterdiği İzmir'de, hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar sahil ve caddelerde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar alınan tedbirlere coğunlukla uyulduğunu; ancak alınan tedbirleri yetersiz bulduklarını soyledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Ucakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiİstanbul'da tedirgin eden goruntuler! Cenazeler iki nedenden dolayı tabutla defnediliyorFotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorSağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de vakaların artışa girdiğini ve kentin pandemide ucuncu zirveyi yaşadığını acıklamıştı. Gectiğimiz hafta da İcişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler İzmir'de de uygulanmaya başlasa da kentin işlek yerlerindeki yoğunluğun duşmediği gozlemlendi.
İzmir'in en kalabalık ilceleri arasında yer alan Karşıyaka'da hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Bazı vatandaşlar hafta sonu tatilini sahil kenarında vakit gecirerek değerlendirirken, bazıları da Karşıyaka Carşısı'nda alışveriş yapmayı ve gezmeyi tercih etti. Bircok kafe ve restoran gibi işletmelerin bulunduğu Karşıyaka Carşısı'nda alınan tedbirlere rağmen yoğunluk goruldu. Aynı zamanda geciş guzergahı olarak da kullanılan carşıda, vatandaşların coğunlukla maske takmasına ve kurallara ozen gostermesine rağmen ozellikle oğleden sonraki saatlerde oluşan yoğunluk korkuttu.
Vatandaşlar tedbirlerin yetersiz olduğunu duşunuyor
Yeni alınan korona virus tedbirlerini değerlendiren vatandaşlardan Hakan Yuksekulku, "Yeni alınan tedbirler bana yeterli gelmiyor. Kapsamının biraz daha genişletilmesi gerekiyor. Bence tam anlamıyla 13-14 gun tam anlamıyla kapanma daha faydalı olabilir diye duşunuyorum. Herkes maske takıyor ama bu yeterli mi bilemiyorum. Tedbirlerin yetersizliğinden dolayı vakaların arttığını duşunuyorum dedi.
Pozitif vaka kişilerin veya temaslı insanların karantina kurallarını ihlal etmesi sonucu vakaların artış gosterdiğine inandığını soyleyen Neşe Yuksekulku ise, "Guvenlikler HES koduyla sorgulama yaptıklarında pozitif olan kişilerin bankaya odeme yapmaya geldiğini soyleyebiliyor, bunları duyuyoruz. Dolayısıyla pozitif vakası olanların dışarıya cıkmaması gerekiyor. İnsanlar burada coğunlukla kurallara uyuyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SALİH YILMAZSOY