- Sakıp Ozberk Spor Kompleksi acıldı
GAZİANTEP - Turk futbolunun onemli isimlerinden futbolcu ve teknik adam Sakıp Ozberk'in adı memleketinde inşa edilen spor kompleksinde yaşayacak. Kendi ismini taşıyan kompleksin acılışında konuşan Ozberk, "Beni hatırlamaları beni cok duygulandırdı ve onurlandırdı" dedi.

Gaziantep'in Şahinbey ilcesine bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesine Genclik ve Spor Bakanlığı ve Gaziantep Buyukşehir Belediyesisi organizesiyle inşa edilen Sakıp Ozberk Spor Kompleksi'nin acılışı coşkulu bir torenle gercekleştirildi. Torene komplekse adı verilen futbolcu ve Teknik Direktor Sakıp Ozberk, Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri Muslum Yuksel, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Genclik ve Spor İl Muduru Muhittin Ozbay ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yanı sıra cok sayıda kişi katıldı. Torene mahalle sakinleriyle birlikte gencler ve cocuklar yoğun ilgi gosterdi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiVaka sayısının patladığı kentte hastanelerin otoparkları yoğun bakıma donuşturuluyor"Gencleri sporda sanatta birleştirip kazanacağız"
Genclik ve Spor İl Muduru Muhittin Ozbay, başarının ekip işiyle birlikte geldiğini belirterek bunu Gaziantep modeli olarak cok guzel yaptıklarını dile getirdi. Haluk Dursun'un, "Fırat'ın cocuklarını cakallara yem etmeyeceğiz" sozunu hatırlatan Ozbay, "Bu sozu en son bakanım Muharrem Kasapoğlu demişti. Biz yorulmadan yılmadan calışıp mesai kavramı gozetemeden calışarak bu tesislerde dunyada herkesin aynı dili konuştuğu tek ve yegane unsur olan sporda sanatta birleştirerek kazanacağız" dedi.
Ozberk: "Beni hatırlamaları onurlandırdı"
Komplekse adı verilen Sakıp Ozberk ise bu spor tesisi icin calıştıklarını aktararak, "Başkan Fatma Şahin onculuk yaparak herkesi ayaklandırmış. Buna ben de ortak olmak istedim. Bu guzel girişimlerin devamını dilerim. Bu tesisin ortaya konmasında emeği gecen herkese teşekkur ederim. Hele hele beni hatırlamaları beni cok duygulandırdı ve onurlandırdı" şeklinde konuştu.
Fatma Şahin: "Ciddi anlamda tesisleşiyoruz"
Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gaziantep her şeyin en iyisine layıktır. Cok genc bir şehir. Altyapıdaki butun eksikler giderilsin" talimatını hatırlatarak, Genclik ve Spor Bakan'ı Muharrem Kasapoğlu'nun, "Gaziantep cok ozel bir şehir, genclere fırsat ve imkan vermek gerek" dediğini aktardı.
Bakanın yanına gidip derdini anlattıklarını soyleyen Şahin, "Bir milyon gencimiz var. Onları geleceğe hazırlamamız lazım. 2 yıl gecti. Şu anda cok ciddi anlamda tesisleşiyoruz. Talat Ozkarslı Tesisini acmaya gittiğimizde Talat hocam bana 'Başkanım ben oldukten sonra tesise benim adımı verseydin cok uzulurdum' dedi. Bu beni cok etkiledi. Bu memlekette yaşarken hakikaten cok onemli kişilerdir dediğimiz insanlar o kadar cok ki. Kadir kıymet bilmeliyiz. Değer vermeliyiz. Vefa Gostermeliyiz. Talat Ozkarslı'dan sonra bunu coğaltmak istedik. Bu cok hayırlı bir iş. Bu yuzden bu tesise de Sakıp Ozberk'in adını verdik" diye konuştu.
Protokol uyeleriyle birlikte kurdele kesilerek kompleksin acılışı gercekleştirilirken program, protokol uyelerinin Sakıp Ozbek'e kompleksi gezdirmesiyle son buldu.
Yuzme havuzu ve spor salonu olmak uzere iki binaya sahip olan kompleksin cevresinde yuruyuş parkuru, park ve basketbol sahaları bulunuyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMET ABDULKADİR ESEN