BUENOS Honduras'ın eski Devlet Başkanı Manuel Zelaya, cantasında kayıt dışı 18 bin dolar bulunduğu gerekcesiyle gozaltına alındı.
Honduras basınında cıkan habere gore, Zelaya, dun akşam saatlerinde Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'daki Uluslararası Toncontin Havalimanı'nda cantasında kayıt dışı 18 bin dolarla yakalandı.
Once ABD'nin Houston şehrine, ardından da Meksika'da bir seminere katılmak uzere havalimanına gelen Zelaya, gozaltına alınmasının ardından cantasında bulunan paraların kendisine ait olmadığını savundu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiVaka sayısının patladığı kentte hastanelerin otoparkları yoğun bakıma donuşturuluyorYaklaşık 8 saat gozaltında tutulan Zelaya, daha sonra serbest bırakıldı.
Zelaya, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, "Toncontin Havalimanında haksız bir şekilde gozaltına alındım. Sebebi, bana ait olmayan icinde 18 bin dolar olan bir canta." ifadelerini kullandı.
Zelaya, gozaltına alındığı sırada para saydığı goruntulerin sosyal medyada ve basında yer almasına ilişkin "Benim olmamasına rağmen paraları tek tek saymamı istediler ve cantanın bana ait olduğunu kanıt gostererek paraları saymayı reddettiler. Bu video acık bir şekilde kesilmiş ve duzenlenmiş." paylaşımında bulundu.
Ulke dışına yalnızca 10 bin dolar cıkarılmasına izin verilen Honduras'ta olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Ulkesinde Mel Zelaya olarak da bilinen Manuel Zelaya, Honduras'ın demokratik tarihinde 7. devlet başkanlığı gorevini yurutmuş, 28 Haziran 2009'da askeri darbeyle gorevinden alınarak surgune gonderilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammed Emin Canik