CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Adana'da esnafla buluştu. Kılıcdaroğlu, "Turkiye genelinde baktığımızda bir esnaf bakanlığının kesinlikle kurulması lazım" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıcdaroğlu, dun akşam geldiği Adana'da bugun ilk olarak erkek şiddeti nedeniyle hayatlarını kaybeden kadınların aileleriyle goruştu. Daha sonra partisinin il ve ilce yonetimleriyle bir araya gelen Kılıcdaroğlu, Adana Tabipler Odası yetkilileriyle de goruştu. Babası vefat eden CHP eski milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Adana'daki evine taziye ziyaretinde bulunup, Adana Buyukşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Kılıcdaroğlu, Belediye Tiyatro Salonu'nda esnafla buluştu.

Kılıcdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında pandemi surecinde esnafın sorunun cozulmediğini one surdu. Turkiye'de esnafın korunması icin beklentilerini ve sorunlarını dinlemek ve beklentilerine cevap vermek zorunda olduklarını anlatan Kılıcdaroğlu, "Benim konuştuğum esnaf arkadaşlar bize şunu soyluyorlar; 'Bazen sorunumuz cıkıyor başvuracak yer bulamıyoruz. Hangi bakanlık bizimle ilgileniyor?' Sorunun cozumunde makro acıdan baktığımızda, Turkiye genelinde baktığımızda bir esnaf bakanlığının kesinlikle kurulması lazım. Bunu her yerde soyledim, kesinlikle kurulması lazım. Sanayi Bakanlığı, Turizm Bakanlığı var. Esnaf bakanlığı niye yok?" diye konuştu.Esnafın devlet tarafından korunması icin anayasada duzenleme olduğunu ifade eden Kılıcdaroğlu, "Esnaf bakanlığı olacak ki esnafın doğrudan doğruya derdini anlatabileceği cozmediği zaman da şikayet edebileceği bir makam olsun. Boyle bir şey yok. Butun esnaflardan isteğim, sorununuzu once bu bağlamda dile getirin. Derdimizi anlatacak bir makam olmalı, bakanlık olmalı, benim derdimi bilmeli" ifadelerini kullandı.'STOPAJ VERGİSİNİN KALKMASI LAZIM'Stopaj vergisine itiraz ettiklerini ve duşurulduğunu kaydeden Kılıcdaroğlu, sozlerini şoyle surdurdu: "Stopaj vergisinin kalkması lazım. Allah aşkına sizin spotaj vergisiyle ne ilginiz var? Dukkanı kiralamışsınız, zaten dukkan sahibi goturuyor Maliye'ye gayrimenkul sermaye iradı beyanında bulunuyor. Ama dukkan sahibi ben vergiye karışmam diyor. Yuk kimin sırtında kalıyor? Kanuna uygun olmayan yuk esnafın sırtında kalıyor. Zaten bu adam bunun vergisini verecek, mulk sahibine ikinci bir avantaj sağlıyorsunuz. Cunku sizin odediğiniz vergi o ayrıca hesapladığı vergiden duşuyor. Mulk sahibine sizin sırtınızdan bir avantaj daha getiriyor. Kaldırın bunu kardeşim, niye kaldırmıyorsunuz? Vergi hic azalmayacak, cunku kac lira kira odendiyse gayrimenkul sermaye iradı, beyanı gelir vergisi beyannamesini verecek. Onun da vergisini odeyecek zaten. Zaten imzalamışsınız. Siz oduyorsunuz vergiyi, o toplam odenen vergiden duşuyor ben odedim diye. Aslında vergi odeyen sizsiniz."Kılıcdaroğlu, konuşmasının ardından Cukurova Belediyesi'nin duzenlediği acılışa katılmak uzere Buyukşehir Belediyesi'nden ayrıldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vaka sayısının patladığı kentte hastanelerin otoparkları yoğun bakıma donuşturuluyorAsgari ucret ne kadar olmalı? Meclis'teki partilerden ilk oneri HDP'den geldi"İntihar etti" dediği eşi kurtulunca gercekler ortaya cıktı! Tecavuz edip başından vurmuş
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Can CELİK