Van'da yoresel yemek yarışması
VAN - Van'ın İpekyolu Belediyesince duzenlenen yoresel yemek yarışması renkli goruntulere sahne oldu.

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Mudurluğu tarafından kentin yoresel yemeklerinin on plana cıkarılması icin İpek Kadınlar Yoresel Yemek Yarışması duzenlemeye devam ediyor. Gecen hafta Karagunduz Mahallesi'nde ilki duzenlenen yarışmanın ikincisi ise bu kez Karpuzalan Mahallesi'nde yapıldı. Taziye evinde gercekleştirilen yarışmaya katılan 12 kadın; helise, ayran aşı ve kayısı tatlısı kategorilerinde hunerlerini sergiledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Fotoğraf bugun Turkiye'de cekildi! Ekipler harıl harıl mezar yeri kazıyorVaka sayısının patladığı kentte hastanelerin otoparkları yoğun bakıma donuşturuluyorUcakta cesur fotoğraflarını paylaşıp, ucrette anlaştığı yolcularla cinsel ilişkiye girdiYarışmacılara odulleri verildi
Van yemek ve mutfak kulturunu gonullu olarak tanıtan kadınlardan oluşan 'Mavi Fularlılar' grubundan Hatice Turkmen ile Nuran Demirhan ve şefler Sinan Pulat, Murat Hurma ile Adem Ergin'in juri uyesi olduğu yarışmada, birinci olan yarışmacılara elektrik supurgesi, ikincilere granit tencere takımı, ucunculere celik caydanlık, dordunculere de granit tencere verildi. Dereceye girenler odullerini Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın elinden aldı.
"Bu tur organizasyonları onemsiyorum"
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, kulturel faaliyetlere belediye olarak her zaman destek verdiklerini belirterek, "Bu tur organizasyonları onemsiyorum. Gecen hafta yapılan yarışmaya iş yoğunluğundan dolayı katılamamıştım. Bu kez katıldım ve bu heyecana ortak oldum. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.
'Mavi Fularlılar' grubundan Hatice Yaşar Turkmen de, yoresel yemek yarışmalarının kent kulturunun tanıtımı acısından değerli olduğunu ve bu yarışmaların devam etmesi gerektiğini soyledi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET KAVAK