Mardin'in Kızıltepe ilcesinde yurt dışından bir grup hayırsever, vatandaşların fırına olan yaklaşık 10 bin liralık borcunu odedi.
Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi'nde 20 yıldır fırıncılık yapan Mustafa Sesiz'i yurt dışında yaşayan Mardinli grup adına arayan hayırsever, yeni tip koronovirus (Kovid-19) nedeniyle zor gunler geciren vatandaşların borcunu odemek istediklerini iletti.
Yaklaşık 10 bin lirayı gonderen hayırseverler, defterdeki butun borcları sildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Vaka sayısının patladığı kentte hastanelerin otoparkları yoğun bakıma donuşturuluyor"İntihar etti" dediği eşi kurtulunca gercekler ortaya cıktı! Tecavuz edip başından vurmuşBasından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduBunun uzerine esnaf Sesiz, "Sumbul Ekmek Fırınının değerli muşterileri, veresiye borclarımızın tamamı bir grup hayırsever tarafından 24 Kasım'da odenmiştir. Hayırseverlere teşekkur ederiz, Allah kabul etsin." yazılı afiş astı.
Sesiz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ozellikle son donemde salgın nedeniyle bazı vatandaşların borclarını odemekte zorlandığını soyledi.
"Onlardan para istemekten utanıyordum, isteyemezdim de. Getirmeseler de almazdım onlardan. Yurt dışında yaşayan bir grup hayırsever defterdeki butun borclarını kapattı." diyen Sesiz, bu yardımlaşmadan cok etkilendiğini anlattı.
Bu tur dayanışmaların artmasını dileyen Sesiz, "Bu sıkıntılı surecte herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Hayırseverler, isimlerinin bilinmesini istemiyor. Gizli kalmak şartıyla bunu yaptılar. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.
Hayırseverlerin, vatandaşların diğer bazı esnafa olan borclarını da kapattığı oğrenildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil İbrahim Sincar