Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle dijital ortamda duzenlenen 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesinde dijitalleşmenin toplum, ebeveynlik, sanat ve eğitime etkileri ele alındı.
KADEM'den yapılan acıklamaya gore, "Dijital Cağda İnsan Kalmak" temasıyla cevrim ici ortamda 26 Kasım'da başlayan zirve, Turkiye'den ve dunyadan onemli isimleri ağırladı.

Zirvenin ikinci gununde dijitalleşmenin toplum, ebeveynlik, sanat ve eğitime etkileri ele alınırken, Koc Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ayşe Bilge Selcuk, dijital dunyaya uyum surecinde cocuğun ihtiyaclarının nasıl değiştiğinden bahsetti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Bilim Kurulu uyesi gun verip uyardı: Daha sert tedbirler hızlıca devreye sokulabilirBasından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıEkran başında gecirilen sure arttıkca hiperaktivite, yıkıcı karşı gelme ve depresyon gibi durumların da arttığına dikkati ceken Selcuk, ozellikle video oyunlarında fazla vakit harcayan cocukların ofke ve kaygısının yukseldiğini, ofke kontrolunde zorlandıklarını, başkalarının duygularını anlamakta gucluk cektiklerini, diğer insanlara zarar verici davranışları gosterme eğilimlerinin de arttığını kaydetti.
Zirvede, Hasan Kalyoncu Universitesi Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Ozge Hacıfazlıoğlu, Haşimi Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Rana Dajani, Bern Oğretmen Eğitimi Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Michele Notari, Birleşik Krallık Kent Universitesi Oğretim Uyesi ve yazar Prof. Frank Furedi, John Cabot Universitesi Oğretim Uyesi Doc. Dr. Alina Sorgner, İbn Haldun Universitesi Oğretim Uyesi Dr. Nagihan Haliloğlu, Medya Sanatcısı-Yonetmen Refik Anadol, Arp Sanatcısı Şirin Pancaroğlu, Eğitim Tasarımcısı ve Usturlab Atolye Kurucusu Sumeyye Ceylan, Early Bird English Kurucusu Jenny Molendyk Divleli ile TRT'de yoneticilik yapan İsmihan Yılmaz da konuşma yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Elif Kucuk