Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneğinin (RTGD) geleneksel "2019 Yılı Medya Oscarları" odullerini kazanan isimler belli oldu.
RTGD'den yapılan acıklamaya gore, ekranlar ile radyoların en başarılı ve kaliteli yapımları ile yıldız isimlerinin odullendirildiği Medya Oscarları, 16 Aralık'ta duzenlenecek torenle sahiplerini bulacak.

Acıklamada değerlendirmelerine yer verilen RTGD Başkanı Şebnem Bursalı, geleneksel hale gelen odullerin sahiplerinin, bu yıl da buyuk titizlikle tespit edildiğini belirtti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Basından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduBilim Kurulu uyesi gun verip uyardı: Daha sert tedbirler hızlıca devreye sokulabilirGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıBursalı, RTGD'nin, daima kendi alanında fark yaratan, kalitesinden odun vermeyen ve Turkiye'nin saygısını kazanmış isimleri odullendirdiğini kaydederek, "Dernek Yonetim Kurulunun yarısından fazlasını kadın gazeteciler oluşturuyor. Bu anlamda hala Turkiye'de tek derneğiz. Odul alanları yurekten kutluyorum. Kadın gazetecilerin odul almasından ise ayrıca buyuk memnuniyet duyuyorum. Onların kız cocuklarına ve genc kızlara cok iyi ornekler olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Tarafsız Bolge, Burak Ozcivit ve Kenan İmirzalıoğlu'na odul
Medya Oscarları odulune layık gorulen isimler de acıklandı.
Buna gore, "yılın en iyi radyo yapımcısı" TRT Turku'de "Turkuler Neyi Soyler" programını yapan, Turk Halk Muziğinin usta ismi Mehmet Ozbek oldu. En iyi radyo ise Polis Radyosu secildi.
Cengiz Polatkan Ozel Odulu, NTV ve NTV Radyo'da Turkce bilgisiyle ilgili kısa programlar hazırlayan Levent Donmez'e, "yılın en iyi gezi kultur programı" odulu ise CNN Turk'te yaptığı başarılı cevre programlarıyla adını duyuran Guven İslamoğlu'na verildi.
Gecen yılın en iyi tartışma programı Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bolge" secilirken, Kenan İmirzalıoğlu da ATV'de sunduğu "Milyoner" yarışmasıyla odul kazandı.
Yılın en başarılı erkek oyuncusu odulune ise ATV'deki "Kuruluş Osman" dizisindeki roluyle Burak Ozcivit layık goruldu.
Medya Oscarları odullerinin diğer kazananları ise şoyle:
"Yılın ekonomi programı Guzem Yılmaz'ın sunduğu Piyasa Hattı (Bloomberg HT), yılın kuşak haber programı Cengizhan Cevahiroğlu (TRT Haber), yılın spor programı Mustafa Goksu'nun sunduğu Son Sayfa (A Spor), yılın TV dizisi Hercai (ATV), yılın kadın oyuncusu Hekimoğlu dizisindeki roluyle Ebru Ozkan (Kanal D), yılın guncel programı Ferda Yıldırım'ın sunduğu Her Acıdan (Beyaz TV), yılın ekonomi kuşağı Şafak Tukle Uysal ile Ekonomide Sabah (A Para), yılın kısa belgesel programı Haktan Uysal'ın sunduğu Toplumsal Hafıza (A Haber).
Yılın yerel kanalı Afyonkarahisar'dan yayın yapan Kanal 3, yılın aktuel siyasi programı Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi (Kanal 7), Nursal Tekin Ozel Odulu Arka Sokaklar ekibi (Kanal D), Mustafa Cambaz Ozel Odulu Koray Şerbetci'nin An ve Zaman programı (24 TV)"
Kaynak: Anadolu Ajansı / Burcu Calık Gocumlu