TURKİYE'nin başarılı operasyonları nedeniyle uyuşturucu ve insan kacakcılığından kazandığı para azalan teror orgutu PKK'nın, koronavirus salgınını kullanarak Avrupa'nın bircok ulkesinde yardım kampanyası adı altında para topladığı oğrenildi.
Teror orgutu PKK, Turkiye'nin başarılı operasyonları nedeniyle uyuşturucu, insan kacakcılığı gibi yasadışı yollardan sağladığı gelirleri kaybedince, sozde insani yardım kampanyaları ile Avrupa ulkelerinde para toplamaya calışıyor. DHA'nın bilgi aldığı guvenlik kaynakları teror orgutunun yan kuruluşu olan Almanya merkezli sozde Kurt Kızılayı Derneği Heyva Sor A Kurdistan uzerinden koronavirus salgını gerekce gosterilerek kampanya başlattı. Kampanya reklamları ise teror orgutu PKK'ya yakınlığıyla bilinen haber sitesine yayınlandı.

2.3 MİLYON EURO TOPLAMAYI AMACLIYORLAR
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Dun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıBasından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduGuvenlik uzmanları teror orgutunun bu kampanyayla 2.3 milyon Euro toplamayı hedeflediğini belirterek, toplanacak parayla solunum cihazı alınacağı iddia edilse de gercekte orgute aktarılacağı değerlendirmesi yaptı. PKK'nın Almanya başta olmak uzere AB ulkelerinde teror orgutu olarak kabul edilmesine rağmen, bu gibi sozde yardım kampanyalarına izin veriliyor olmasına dikkat ceken guvenlik uzmanları, 2019 yılında Die Partei adlı Alman siyasi partisinin de Heyva Sor A Kurdistan'a 250 bin euro bağış yaptığını hatırlattı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hilal Ozturk