İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu'nde Suriye'deki ihtiyac sahiplerine ulaştırılmak uzere "Kardeşlik Uşumesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.
İHH Bursa Şubesi'nden yapılan acıklamaya gore, Suriye'de yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden dolayı zorlu kış şartları altında yaşam mucadelesi veren Suriyelilere yonelik yardım kampanyası başlatıldı.
Acıklamada goruşlerine yer verilen İHH Bursa Şubesi Başkanı Huseyin Kaptan, 10 yıldır devam eden savaşta yuz binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yuzbinlerce kadının dul kaldığını, yuzbinlerce cocuğun ise yetim olduğunu belirtti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Basından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıDun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıZor şartlarda milyonlarca insanın multeci konumuna duştuğunu kaydeden Kaptan, "Multeciler, evsizler, kimsesizler ve muhtaclar icin zor gunler başlıyor. Yuz binlerce kişinin sığındığı Suriye multeci kamplarında cetin kış şartlarında bircok sıkıntı baş gosteriyor. Kamplarda cocukların bota ve monta, cadırlardaki insanların battaniye ve sobaya, ekmek fırınlarının una, hastaların ilaca ihtiyacı var. Suriye'de zor durumda kalan milyonlarca insan onlara uzanacak sıcak bir eli bekliyor. Uzattığınız sıcak ellerinizle cetin kış gunlerinde hanelerini ve gonullerini ısıtabilirsiniz." ifadesini kullandı.
"Kardeşlik Uşumesin" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanacak battaniye, bot, mont, un ve yakacaktan oluşan yardımları taşıyan tırlar, 10 Aralık Dunya İnsan Hakları Gunu'nde Bursa'dan Suriye'deki kamplara hareket edecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Ozdemir