Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından Yamansaz'da, 45 donumluk alanda başladığı buğday ekimini tamamladı. Belediye Başkanı Umit Uysal, "Pandemi surecinde alacağımız onlemlerden biri de gıda uretimine onem vermek ve olabildiğince mevcut olanaklar icerisinde uretim yapmak" dedi.
Muratpaşa Belediyesi covid-19 salgının neden olabileceği gıda sıkıntısına ve tarımsal uretimin devamlığına dikkat cekmek icin kendisine ait boş parselleri, parkları tarlaya cevirerek nisan ayında başladığı tarımsal uretim calışmaları buğdayla devam ediyor.
Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle nisan ayında ektiği mısırların ekim ayında hasadını gercekleştiren Muratpaşa Belediyesi, 12 bin 700 kilogramı bulan urunu un haline getirip ilce sakinleriyle paylaştı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Basından kacmışlardı! Kendisinden 25 yaş kucuk unluyle yaşadığı ilişki yeniden gundem olduGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıDun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıMısırın ardından Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 35 bin nufusuyla Antalya'nın en kalabalık mahallelerinden Guzeloba'nın Yamansaz bolgesinde 45 donum alanda buğday tarımına başladı. Park ve Bahceler Mudurluğu, ekim oncesi alanı traktorlerle surdu, taşları temizledi, gubreledi. Toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından başlayan tohum ekim calışmaları da sona erdi.
"Uretiyoruz, paylaşıyoruz"
Belediye Başkanı Uysal, burada esas amacın şehirleşmiş bolgelerde dahi tarım yapıldığını gostermek olduğunu soyledi. Başkan Uysal, "Pandemi koşullarında yaşıyoruz. Bu surecte alacağımız onlemlerden biri de gıda uretimine onem vermek ve olabildiğince mevcut olanaklar icerisinde uretim yapmak. Muratpaşa'mızda bunu gercekleştiriyor ve urettiğimiz urunleri komşularımızla paylaşıyoruz" diye konuştu. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı