Kocaeli'nin Golcuk ilcesinde Duzağac Anaokulu'nda gorev yapan oğretmen Merve Yağcı, yer aldığı projelerle farkındalık oluşturduğu icin kentte "yılın oğretmeni" secildi.
Golcuk Milli Eğitim Mudurluğunde Ozel Buro Projeler ekibinde de yer alan Yağcı, gazetecilere, yılın oğretmeninin her yıl belirli kriterlere gore acıklanan genelgeyle secildiğini belirtti.
Bu genelgede oğretmenlerin yaptığı spordan caldığı muzik aletine kadar belirli kriterler bulunduğunu anlatan Yağcı, ozellikle akademik calışmalara, ses getiren projelere gore bir puanlama gercekleştirildiğini kaydetti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Dun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıAdeta kumdan kalelerde yaşıyorlar! Buyuk fay hattı uzerinde bulunan il icin deprem uyarısıYağcı, bu sene Kocaeli il genelinde yılın oğretmeni secildiğini dile getirerek, "Bugune kadar bircok proje ve eğitim calışmasında yer aldım. '100 Gune 100 Kitap' projesinin koordinatorluğunu yapıyorum. Pandemi doneminde İnstagram uzerinden yaptığımız canlı yayınlarla cocukları nitelikli cocuk kitaplarıyla buluşturduk. Bircok akademisyenle aile ve oğretmen etkinlikleri yaptık. Ayrıca 17 ilde kadın kapalı cezaevlerinde cocuk kutuphaneleri kurduk. Bu calışmalarımla yılın oğretmeni secilmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.
Yağcı, bu başarıda emeği gecen Kocaeli Milli Eğitim Muduru Fehmi Rasim Celik ve Golcuk Milli Eğitim Muduru Caferi Tayyar Mert'e teşekkur etti.
100 Gune 100 Kitap projesini Turkiye genelinde 150 okul oncesi oğretmeniyle 4 yıldır uyguladıklarını aktaran Yağcı, projeye Turkiye ve Avrupa'dan bircok okul oncesi eğitimcinin katıldığını soyledi.
Yağcı, proje kapsamında cantalarıyla birlikte kitapları her hafta cocukların evlerine gonderdiklerini belirterek, "Bu şekilde 100 kitabı ailelere ulaştırdık. Pandemi nedeniyle cocuklara kitap gonderemediğimizden İnstagram uzerinden yaptığımız canlı yayınlarla cocuklara kitap okumaya devam ediyoruz. Bizler bu surecte nitelikli cocuk kitaplarıyla ilgili planlar hazırlayarak, projeye katılan tum oğretmenlerimizle paylaşıyoruz. Bu proje icinde bir kampanya başlattık. Bu kampanyayla kadın kapalı cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan cocuklar icin cocuk kutuphaneleri oluşturduk. Şu an Turkiye'nin 17 ilinde bulunan cezaevlerinde cocuk kutuphanelerimiz var. Ekip arkadaşlarımız bu cezaevlerine giderek, cocuklarla birlikte kitap okuyup etkinlik yaptılar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serkan Gok