Başkentte, intihar ettiği sanılan sağlık memuru S.N.A, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından verdiği ifadede, kocası tarafından başından silahla vurulduğunu soyledi.
Kecioren ilcesi Osmangazi Mahallesi'nde, 13 Eylul'de polis memuru Muslum A, 112 Acil Cağrı Merkezi'ni arayıp, eşinin silahla intihar ettiğini soyledi. Başından ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan S.N.A, 112 Acil Servis ekiplerince Gulhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan incelemede Muslum A, yuzunde sıyırıklar ve tırnak izleri gorulmesi uzerine gozaltına alındı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Dun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıTartışma buyuyor! CHP, Erdoğan'ın İmamoğlu'ndan ozur dilemesini istediMuslum A. ilk ifadesinde, eşinin kredi cekip aldığı evi ailesine devretmek istemesi uzerine tartıştıklarını, farklı odalara ayrıldıklarını, bir sure sonra eşi S.N.A'nın yanına gelip "bu hayattan sıkıldım, boşanmak istiyorum" dediğini iddia etti.
S.N.A'nın evi terk etmek istemesi uzerine sakinleştirmeye calıştığını savunan Muslum A, eşinin oturma odasındaki silahı alıp yatak odasına gectiğini, "bıktım artık oldureceğim kendimi" dediğini, o sırada elindeki silahı almak icin aralarında arbede yaşandığını ve yuzundeki ciziklerin de bu esnada olduğunu ileri surdu.
Şupheli Muslum A, arbede sırasında eşinin tetiğe bastığını ve başından yaralanarak kanlar icinde yatağa yığıldığını one surdu.
Yoğun bakımdan cıktı, yaşananları anlattı
Riskli ameliyatın ardından uzun sure yoğun bakımda kalan S.N.A, servise alındığında olaya ilişkin polise ifade verdi.
S.N.A, onceden infaz koruma memuru olarak gorev yaptığını, daha sonra sağlık memuru olarak hastaneye atandığını, eşiyle de 2 aylık evli olduğunu ifade etti.
S.N.A, olay gunune ilişkin şunları anlattı:
"Sabah saatlerinde Muslum eve geldi. Annemleri cok ozlediğimi soyledim. Ellerini opmek icin Kırıkkale'ye goturmesini istedim. Muslum kabul etmedi. 'Ben seni cok kıskanıyorum.' diyerek annemlere goturmeyeceğini soyledi. Uyumak icin yatak odasına gitti. Saat 14.00 sıralarında uyandı. Daha sonra mutfağa geldi. Ben yemek yapmıştım. Aramızda tartışma cıktı, o esnada beni darbetti. Ben de kendimi korumak icin boynunu tırnaklarımla cizdim. Gun boyu bu kavgamız devam etti. Akşam saat 20.00 sıralarında beni yatak odasına goturdu, rızam dışında benimle ilişkiye girdi. Bu olay beni olumsuz etkiledi, bir an once evi terk edip annemlere gitmek istedim. Yatak odasında ustumu giyindim. Dışarı cıkmak istediğim sırada, Muslum onume gecti. 'Seni oldureceğim' dedi. Salona gitti, silahını her zaman bırakmış olduğu televizyon unitesinden alıp geldi. "Seni vururum" diyerek, silahı bana doğrulttu. Beni vuracağını hic duşunmuyordum. Gitmek icin ısrar ettiğim sırada bana ateş etti. Daha sonrasını hatırlamıyorum."
56 yıl hapsi isteniyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Muslum A. hakkında "eşi kasten oldurmeye teşebbus", "nitelikli cinsel saldırı", "kişiyi hurriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suclarından iddianame hazırlandı.
İddianamede, şupheli Muslum A'nın ifadelerinin gerceklikle bağdaşmadığı vurgulanarak, S.N.A'nın gozunde "ekimoz" oluşacak şekilde darbedildiği, daha sonra ikametten ayrılmasının zorla engellendiğini ve rızası olmaksızın cinsel saldırıya maruz kaldığı kaydedildi.
Muslum A'nın mağdur S.N.A'ya "seni vururum, oldururum" şeklinde tehditte bulunduğunun sabit olduğu belirtilen iddianamede, şuphelinin, S.N.A'ya ateş ederek hayati tehlike gecirecek şekilde oldurmeye teşebbus eylemini gercekleştirdiği ifade edildi.
İddianamede, Muslum A'nın 56 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cemil Murat Budak