Uygulanan tedavi ile 5 yıl sonra cocuk sahibi olan kadın, evladının kardeş istemesi sonrası yeniden tedaviye başladı
DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 10 yıllık evli Aysel Balan'ın ilk 5 yıl cocuğu olmadı. Arkadaş tavsiyesi uzerine Kadın Doğum ve Tup Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Coksuer'in yolunu tutan Balan, uygulanan tedavi sonrası cocuk sahibi oldu. 5 yaşındaki kızı ile birlikte Prof. Dr. Coksuer'i ziyaret eden Balan, kızının kardeş istemesi sonucu yeniden tedavi olmaya başladı.
Diyarbakır'ın Cınar ilcesinde 10 yıl once evlenen Aysel Balan, 5 yıl boyunca cocuk sahibi olamadı. Bircok hastanede tedavi olan Balan, Diyarbakır'da arkadaş tavsiyesiyle başvurduğu klinikte Sema adında kız cocuğunu kucağına aldı. 5 yaşına basan Sema, şimdilerde kardeş isterken annesi Aysel Balan tekrardan aynı kliniğe başvurarak cocuk sahibi olmak icin tedaviye başladı. Erken menopoz teşhisi konulan Balan, 5 yıl oncede kızı icin tedaviye başladığı sureci tekrarlayarak aynı yollardan cocuk sahibi olmak icin gun saymaya başladı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Dun gece iki kez Putin'i aradı! Savaşı kaybeden Paşinyan'ı şimdi de altın korkusu sardıGenc kızları tuzağa duşuren izdivacın damat adayı, son işinde kıskıvrak yakalandıTartışma buyuyor! CHP, Erdoğan'ın İmamoğlu'ndan ozur dilemesini istedi"Doğru klinik, doğru hekim ve doğru tedavi başarının ana anahtarıdır"
Kadın Doğum ve Tup Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Coksuer, umutsuzluğa kapılan vatandaşların ornek annesi olan Balan'ın kızı Sema ile 5 yıl sonra bir araya gelerek kardeş isteğini yerine getirebilmek icin tedavilere başladığını kaydetti. Prof. Dr. Coksuer, "Hastamız erken menopoz nedeniyle kliniğimize geldi, daha once başvurduğu merkezlerde cocuğunun asla olmayacağını soylemişler. Hasta umutsuz bir şekilde bize geldi, biz ilk once PRP tedavisi ile yumurtaları guclendirdik. 2 ay sonra ise fitoterapi ve akupunktur tedavilerini de yaptık. 1 tane yumurta oluştu, altın yumurta dediğimiz, biz bu hastaya tup bebek uygulaması yapmaya karar verdik, tup bebek yaptığımızda bu hastaya ozgu tedavi yaptık. Hasta cok umutsuzdu biz de hastaya umutlu olması gerektiğini, embriyosunun cok iyi olduğunu soyledik. Transferi yaptık, 12 gun sonra gebelik testi pozitif cıktı, hasta kalp atışını duymayana kadar inanamadı, sonrasında bebek doğuncaya kadar inanamadı. Bebeğimiz şimdilerde kocaman oldu buyumuş, bunun umuduyla hastada cok muthiş anlamda mutluluk gorduk. Hastamız tekrardan geldi, 2. cocuk istiyor, belli bir tedaviden sonra inşallah ikinci cocuk icin destek olacağız. Burada kimse umutsuz olmasın, umudunu yitirmeden tedavi icin mucadele etsinler, mucadele ettiklerinde başarıya ulaşacağını umit ediyorum. Doğru klinik, hekim ve tedavi başarının ana anahtarıdır, cocuk sahibi olmak icin rabbime sığınıp dua etsinler, rabbim kimsenin kucağını cocuksuz bırakmasın" dedi.
Kızı kardeş istediği icin tedaviler başladı
10 yıllık evli olan ve ilk 5 yıl cocuğu olmayan Aysel Balan, şimdilerde 5 yaşındaki kızına kardeş istediğini soyledi. Balan, "Doktorları gezdim hicbir umut elime gecmedi, Hakan hocaya geldim, her turlu yardımcı oldu. Sonrasında tedaviye başladım Allah'a şukur Sema var şuan yanımda, hic umudum yoktu. Allah'tan umut kesmeyince oluyor, Hakan hoca da mucadele etti, mucadele sonrası Sema yanımda. Şuanda Sema 5 yaşında kardeş istiyorum diyor, erken menopoz dediler tekrardan tedaviye başlayacağız inşallah sonucuna ulaşırız. Daha once evde huzur yoktu, Sema olduktan sonra cok mutluyum, kimseye kulak asmıyorum. Sema'sız hayat başka şuan cok başka, Sema şimdide kardeş istiyor, bizde bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT BAŞAL