Turkiye'nin Sevgi Cicekleri Vizor'un ardında
Koy Okullarından "Sevgi Cicekleri" Şarkısı
ANKARA - Turkiye'nin 10 farklı ilinde, koy okullarında eğitim goren 12 oğrenci "Sevgi Cicekleri" adlı cocuk şarkısını seslendirdi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Yakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılarSokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıKultur ve Turizm Bakanlığı ile Turkiye Haber Kameramanları Derneğinin iş birliğiyle 3 yıl evvel başlatılan "Benim Hikayem" projesi kapsamında minikler hem vizorun ardına hem de kameraların onune gecti.
Soz ve muziği İsa Coşkuner'e ait "Sevgi Cicekleri" adlı cocuk şarkısını seslendiren oğrenciler bir muzik klibinin nasıl cekildiğini, hangi safhalardan gectiğini ve nasıl ortaya cıktığını da pratikte anlama imkanına kavuştu.
Okulların bahcesine kurulan bir set ortamında kimi oğrenci kameraman, kimi ışıkcı, kimisi de klaket operatoru oldu. Sonrasında ise oğrencilerin seslendirdikleri Sevgi Cicekleri'ne klip yapıldı.
Dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgını surecinde devam eden calışmalar yoğun tedbirlerle surduruldu. Cocukların eğitimleri sırasında maske, mesafe ve hijyen başta olmak uzere gerekli tum kurallar buyuk bir titizlikle uygulandı.
Mesleğin İncelikleri Anlatılıyor
Turkiye Haber Kameramanları Derneğinin mesleğin inceliklerini anlattığı "Benim Hikayem" projesinin ilki 2017 yılında duzenlendi.
Kultur ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Mudurluğu ile birlikte yurutulen proje kapsamında Turkiye'nin farklı ilerinden 9-14 yaş arası oğrenciler kamera, kurgu ve senaryo yazımı eğitimleri aldı.
Bu yıl koy okullarında uc kez gercekleştirilen eğitimler ile minik oğrencilere gorsel medyada kameramanlık ve kurgu operatorluğu mesleğinin onemi ile nasıl yapıldığı konuları teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitim kapsamında, oğrencilerin hayal dunyalarını dışa nasıl aktarabileceklerini anlatabilmek amacıyla senaryo ve yazım teknikleri eğitimi de verildi. Ayrıca belgesel yonetmenliği, sinema cekim teknikleri gibi diğer mesleklere de dikkat cekildi.
Eğitim materyali olarak oğrencilere haber cekimlerinde kullanılan Broadcast kameralar, belgesel ve sinema cekimlerinde kullanılan DSLR kameraların yanında Steadycam ozellikli kameralar goturulerek bu kameraların nasıl calıştığı anlatıldı.
Eğitimlerde oğrenciler vizorun buyulu dunyasından yaşadıkları ortama bakma imkanı buldular.
Eğitim calışmaları Nevşehir, Muğla, Hatay, Mardin, Iğdır, Artvin, Zonguldak, Bilecik, Kırklareli ve Antalya'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 14 farklı koy okulunda gercekleştirildi.
Kultur ve Turizm Bakanlığı ile Turkiye Haber Kameramanları Derneği, bugune kadar 10 bin kilometre yol kat ederek cocukları kamera ile buluşturduğu eğitim calışmalarını bundan sonraki surecte de devam ettirecek.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ALİ NARGUNER