Bursa'da bir genc kadın, tek başına ormanda cobanlık yaparak yuzlerce koyuna bakıyor.
Harmancık ilcesinin İshaklar kırsal mahallesinde yaşlı annesiyle birlikte yaşayan Ayşe Eken (35), 3 yıl once genc ciftci projesinden 37 tane hibe koyun aldı. Başında erkek olmadan annesiyle birlikte hayatını idame ettiren kadın, tek başına dağlarda cobanlık yapmaya başladı. 37 koyunu dağlarda otlatarak 3 yılda 150 koyuna cıkarttı. Bu işi kadın başına hic bir yardım almadan yapan Ayşe Eken, goren herkesin takdirini kazanıyor. Dağlarda 150 koyunuyla kadın cobanı tek başına gorenler buyuk şaşkınlık yaşıyor. Her gun sabahtan akşama kadar dağlarda otlattığı hayvanlarını satarak annesinin ve kendinin gecimini sağlayan gec kadının hedefi surusunu daha da buyutmek.

Hayatına yaşlı annesiyle devam ettiğini ifade eden Ayşe Eken, "3 yıl once genc ciftci projesinden aldığım 37 hibe koyunla dağlarda cobanlık yapmaya başladım. Bu sayıyı 3 yılda 150'ye cıkarttım. Bu iş cok meşakkatli, dağlarda kadın başına gezmek cok zor. Fakat ben bu işi severek yapıyorum. Sevdiğimi icin tek başına ustesinden gelmeyi başardım, yoksa tek başına 150 koyuna bakmak hic kolay değil. Hayvanlarımı her gun dağlara otlatmaya cıkartıyorum. Hayvanlarım dağda cıkan otlarla besleniyor. Bu hayvanların eti cok lezzetli . Ben ihtiyar annemle birlikte yaşıyorum. Annem yaşlı olduğu icin butun iş benim omuzlarımda" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Borcu olanlar dikkat! 2021 yılında vergi ve cezalara yapılacak zam oranı belli olduTartışma buyuyor! CHP, Erdoğan'ın İmamoğlu'ndan ozur dilemesini istediYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduİshaklar Muhtarı Emre Oruc, "Ayşe ablamız tek başına 150 koyuna cobanlık yapıyor. Bir annesi ve kendisi var, butun iş onun omuzlarında. 37 baş koyunu kısa surede 150 taneye cıkarttı. Bu iş zor, bir de bu işi kadın başına yapmak buyuk başarı, kendisini tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı