MAU'de gorevli Doc. Dr. Bilgin, Turk Tarih Kurumu Bilim Kurulu uyeliğine atandı
MARDİN - Mardin Artuklu Universitesi Edebiyat Fakultesi tarih bolumu oğretim uyesi Doc. Dr. Feridun Bilgin, Turk Tarih Kurumu Bilim Kurulu uyeliğine atandı. Bilgin, MAU'den bir oğretim uyesinin Turk Tarih Kurumu Bilim Kurulu uyeliğine atanmış olmasının universitede bir heyecan oluşturduğunu soyledi.

MAU Edebiyat Fakultesi tarih bolumu oğretim uyesi Doc. Dr. Feridun Bilgin, gectiğimiz gunlerde Turk Tarih Kurumu Bilim Kurulu uyeliğine atandı. Goreve atanmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Do. Dr. Bilgin, "Hem Turkiye hem de dunya capında marka değeri olan Turk Tarih Kurumunun Bilim Kurulu uyeliğine atanmam, tarih bolumumuz olmak uzere universitemizde bir heyecana yol actı. Edebiyat Fakultemiz ve universitemiz bundan gayet memnun. Cunku boyle saygın bir kuruma kendi mensuplarından birinin atanması başta bolumdaşlarımızı ve universitedeki hocalarımızı cok memnun etti. Biz de yeni donemde yani benim katıldığım butun toplantılarda Turkiye'nin tarih birikimine elimden geldiği kadar faydalı olacağım. Bilhassa Turk tarihciliğinin uzun yıllar ihmal ettiği Akdeniz ve Endulus tarihine yonelik calışmaların yapılması icin elimden geleni gayreti gostereceğim"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Borcu olanlar dikkat! 2021 yılında vergi ve cezalara yapılacak zam oranı belli olduYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılar"Endulus bizim kayıp coğrafyamız"
Kendilerinin Endulus'u kayıp coğrafyaları olarak gorduklerini kaydeden Doc. Dr. Bilgin, "Bu coğrafyada biz yuzyıllarca bulunduk. Turkiye'mizde maalesef Endulus tarihi calışmalarında ciddi bir eksiklik goruyoruz. Nitekim Turk Tarih Kurumu yayınları arasında Endulus ile ilgili herhangi bir tercume eser veya ozgun bir calışma yer almamakta. Dolayısıyla bu buyuk bir eksiklik. Biz en azından benim katıldığım toplantılarda, gorev alacağım calışma gruplarında veya bilim kollarında Endulus tarihi ile ilgili ve Kuzey Afrika tarihi ile ilgili, cunku Kuzey Afrika bize uzak gibi geliyor ama sonucta oralar bizim gonul coğrafyamız. Tunus, Cezayir, Trablusgarb, Libya buralar yuzyıllar boyunca İstanbul'a bağlı olarak İstanbul'un birer eyaleti olarak varlıklarını devam ettirdiler. İşte bu bolgelerin tarihini kendi genclerimize ve Turkiye kamuoyuna tanıtmak icin elimizden gelen gayreti bilimsel olarak yapacağız. Şahsen benim uzerinde duracağım bu coğrafyalar. Akdeniz, Kuzey Afrika ve Endulus coğrafyası ile ilgili calışmaların Turkiye kamuoyu tarafından takip edilmesi tanınması amacıyla Turk Tarih Kurumunda elimden gelen gayreti gostereceğim. İnanıyorum ki diğer bilim kurulu uyeleri ve Turk Tarih Kurumu yoneticileri de bana destek olurlar" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KUBRA NUR ATİK