Eskişehir'in Musaozu Mahallesi'nde yaşayan minik oğrenciler, uzun yıllardan beri devam eden şebeke sorununu sebebi ile derslerine katılabilmek icin şehir merkezine gitmek zorunda kalıyorlar.
Eskişehir'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Musaozu Mahallesi'nde, uzun yıllardan beri internete erişim sağlanamıyor ve vatandaşlar cep telefonu servislerinden faydalanamıyor. Mahallede yaşayan minik oğrenciler pandemi şartları gereği uzaktan devam eden derslerine katılabilmek icin kent merkezine gidiyor. Merkeze gidemeyen oğrenciler veya acil bir durumda yetkililere ulaşmak isteyen vatandaşlar ise yuksek dağlara cıkarak şebekeye bağlanmaya calışıyor. Kış aylarının yaklaşması nedeniyle dağa cıkıp telefon servisine ulaşmanın veya cocukların kent merkezine gidişlerinin zor olacağını belirten mahalle sakinleri, şebeke sorununun cozulmesi icin yetkililerden yardım bekliyor.
"Cocukların hepsi kent merkezine gitmek zorunda kalıyor"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Borcu olanlar dikkat! 2021 yılında vergi ve cezalara yapılacak zam oranı belli olduYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılarMahallenin hicbir yerinde cep telefonlarının cekmediğini belirten Musaozu Mahallesi Muhtarı Selman Altınok, oğrencilerin derse girmek icin şehir merkezine gitmek zorunda olduğunu soyledi. Şebeke sorununa cozum bulunmasını istediklerini soyleyen Altınok, "İnternet ve telefonla alakalı sıkıntımız var. Yıllardan beri hicbir yerde telefonumuz cekmiyor. Cep telefonları ve normal internetler calışmıyor. Şu anda cocukların hepsi Eskişehir'e gitti. Koye geldikleri zaman derslerine giremediklerinden dolayı tekrardan kent merkezine donmek zorunda kalıyorlar. Onlar bile koyde duramıyor şu anda. Hastalık olduğu icin Eskişehir merkezi sıkıntı ve bu yuzden de koye gelmek istiyorlar ama o da olmuyor. Bu duruma bir cozum bulunursa bizler icin cok iyi olacak. 20 veya 30 civarında cocuğumuz var koyde. Onların hepsi Eskişehir'e gitmek zorunda kalıyor. Operatorler yayına başladığından, cep telefonları cıktığından beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
"Acil bir şey olduğu zaman telefon acıp soyleyecek durumda değiliz"
Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadığı icin acil durumlarda, hızlı mudahalelerin yapılamadığını ifade eden Selman Altınok, konuyla ilgili olarak şunları aktardı:
"Acil bir şey olduğu zaman telefon acıp soyleyecek durumda değiliz. Minareye veya bayırlara cıkmamız gerekiyor. Kışın nereye gideceğiz biz. Kendim yaşadım. Evim yanmıştı. Cep telefonu cekmiş olsaydı o anda haber verebilecektim. Gecenin bir yarısı komşulara gidip ev telefonundan arayabildim. Benim yaşadığım bu, koydeki vatandaşlarda yaşıyor sonucta. Onlarda bayıra cıkıp acil durumlar olduğu zaman; ambulans, polis veya jandarma cağırabiliyor."
"İnternet icin dağa cıkıyorum"
İnternete bağlanmak icin yuksek dağlara tırmanmak zorunda kaldığını belirten 8'inci sınıf oğrencisi Efe Akbulut, yuksek yerlerde de internete erişimin sınırlı olduğunu vurguladı. Yaşadıkları sorun nedeniyle derslerinden geri kaldığının altını cizen Akbulut, "8'inci sınıfa gidiyorum. Burada internet cekmediği icin derslerime şehirde katılmak zorunda kalıyorum. Yetkililerden bu konuda yardım istiyorum. Burada ben evde yapamıyorum, dağa falan cıkıyorum internet icin. Orada yapmaya calışıyorum ama yine de zor giriliyor. Ben derslerimde ilerleyemiyorum. Bu da arkadaşlarımdan geri kalmama neden oluyor" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı