Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Butce Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların butce goruşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Oktay, Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nin iş yapma sureclerinin hızlandırdığını, sonuc almanın kolay olduğu bir donemin kapılarını aralandığını belirterek, "Burokrasi değil, hizmet ureten bir devleti yapısı inşa etmenin anlayışıyla geliştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi ulkemizin en onemli kamu yonetimi reformu olup, toplumsal refahı artırma hedeflerimize buyuk katkılar yapmaktadır. Parlamenter sistem doneminde kağıt ustunde kalmış kuvetler ayrılığı onlarca yıllar tartışılmış, Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi'nde aslında gercek anlamda hayata gecirilmiştir. Bu sistem kuvvetler ayrılığının belirginleştiği, İstikrarlı ve sonuc odaklı yurutme ihtiyacına cevap verecek nitelikte, milli iradeyi daha guclu kılan Hukumet sistemidir. Cumhurbaşkanlığı Hukumet Sistemi ile vesayetler son bulmuş, sivilleşme sağlanmış, katılımcı demokrasi guclenmiş" ifadelerini kullandı.
[h=3]"OĞRENDİĞİNİZ DİLLERİ ULKEMİZ LEHİNE KULLANMANIZ NASİP OLUR İNŞALLAH"[/h]Oktay, HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan'a yonelik olarak, "Sayın Paylan bir şeyi ifade etti. Oğrendiği dilleri de oğrenmiş olduk. Bu oğrendiğiniz, bildiğiniz dillerinizi ekmeğini yediğiniz, suyunu ictiğiniz, havasını soluduğunuz, toprağından beslendiğiniz guzel ulkeyi dışarıda şikayet etmek icin değil, ulkemiz lehine kullanmanız inşallah bir gun nasip olur" şeklinde konuştu.
[h=3]"SADECE GERCEKLERİ HATIRLATIYORUM"[/h]Bunun uzerine HDP milletvekilleri Oktay'a tepki gosterdi. Oktay, HDP milletvekillerine, "Ben kimseye hakaret etmiyorum, sadece gercekleri hatırlatıyorum. Nereden nereye geldiğimizi hatırlatıyorum. Bundan mutlu olun" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata dondu[h=3]PAYLAN BELGE İSTEDİ, OKTAY "MEMNUNİYETLE ORTAYA KOYARIZ" DEDİ[/h]HDP Diyarbakır milletvekili Paylan, Oktay'dan belge gostermesini isterken, Oktay "Elimizde o belgeler var, hepsini koyarız. Nerede Turkiye'yi, nasıl şikayet ettiniz elimizde var, memnuniyetle ortaya koyarız" şeklinde konuştu.
Tartışmanın uzaması uzerine Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma ara verdi. Tartışma ara verildiğinde de devam etti.