ANTALYA'nın ilk mahallelerinden Balbey'de, sokaklarda gezerken kirlilik, hatalı arac parkı gibi durumları selfie cekerek sosyal medya hesabından paylaşan 12 yıllık muhtar Abdullah Uyaroğlu (55), internet ortamında mahalleliye daha duyarlı olmaları konusunda yaptığı cağrılarla secmenlerinin gonlunu kazandı.
Antalya'nın en eski ikinci mahallesi olan Balbey'de 3 donemdir muhtarlık yapan Abdullah Uyaroğlu, muhtarlık burosundaki gorevlerinin yanı sıra, sosyal medyayı etkin kullanmasıyla dikkati cekti. Mahallesindeki cadde ve sokakları gezerken cevre kirliliği gibi konulara hassasiyet gosteren Uyaroğlu, konteynerlerin dışına atılan copler, cocuk parkında bozuk ya da zarar goren oyun alanlarını, aracların kaldırım işgali, engelli yollarına yapılan arac parkına tepkisini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarıyla mahalleliye iletti.

SOSYAL MEDYADAN UYARIYORSosyal medyadan sık sık mahallesindeki eski evlerin catlak duvarı ya da zarar goren catısında duşme tehlikesi olan tuğlalar hakkında, yanlış yere yapılan arac parkı, metruk evlerin durumu hakkında uyarılar yapan Uyaroğlu, her paylaşımında selfie cekerek bulunduğu alanı gosterdi. Uyarılarının altında mahalle sakinlerinin hassasiyet gostermesi gerektiğini anlatan Uyaroğlu, paylaşımlarından sonra olumsuzluklar hakkında ilgili kurumlara bilgi vererek, sorunun cozulmesini talep etti. Sosyal medya hesabından mahallesinde yaşanan sorunları dile getiren Uyaroğlu'na secmenleri de destek verdi.'LUTFEN BENİ CILDIRTMAYIN'Uyaroğlu'nun fotoğraflı ya da goruntulu paylaşımlarına yorum yapan mahalle sakinleri coğunlukla, muhtarlarının interneti aktif olarak kullanıp, sokaklarına daha cok ve hızlı hizmet yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uyaroğlu, son paylaşımında ise cop konteynerinin cevresine bırakılan atık yığını onunde selfie cekti. Mahalle sakinlerinin daha duyarlı olmasını talep eden Uyaroğlu, sokakta oluşan kirliliğe şu sozlerle tepkisini anlattı: "Oynatmaya az kaldı. Değerli mahalle sakinleri değerli esnaf kardeşlerim, lutfen beni cıldırtmayın. Gectiğimiz haftalarda cop konteynerlerinin dibine blok halinde duvar, koltuk, kanepe attınız, temizlettik. Ama yeter artık tuvalet pisliği de atılır mı? El insaf! Muhtarlık ağlama makamı değildir, ilgili kurumlarla sorunları cozme makamıdır. Ben de oyle yapıyorum. Konteynerler yeni yıkandı, boyandı. Bu mahalle hepimizin, nicin mahallemize sahip cıkmıyorsunuz."INI CEKİP PAYLAŞIYORSosyal medya paylaşımındaki serzenişine secmenlerinin de yorumlarıyla destek verdiği Uyaroğlu, sorunu belediye ile goruşup, konteynerin temizliğini gercekleştirdi. Bu anı da sosyal medya hesabından paylaşan muhtar, internet ortamında doğru etkileşim kurduğu mahalle sakinlerinin gonlunu kazandı. Muhtarlık gorevini 12 yıldır en iyi şekilde yapmaya calıştığını anlatan Uyaroğlu, şoyle konuştu:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduVaka sayısı rekor kırıyor! Bilim Kurulu uyesi, hastanelerle ilgili acı gerceği anlattı"Gunumuzde sosyal medyayı kullanmak şart oldu. Muhtar olduğum icin kullanmak gerektiğini duşunuyorum. Gorduğun olumsuzlukları, hatalı parkları, cevre kirliliği, eski evlerdeki yıkık ya da catlak duvarları cekiyorum. Sosyal medyadan paylaşıp hem mahalleliye hem de ilgili kurumlara bildiriyorum. Kısa surede sorunların cozume kavuşması beni mutlu ediyor. Gece gunduz telefonum acık, mahalleli beni arıyor. Ben de hemen olay yerine gidip, orada cekimler yapıp sosyal medyada paylaşıyorum. Hem mutluyum hem de mahallemizin sorunları kısa surede cozuluyor"
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga YILDIRIM