Enerji Piyasası Duzenleme Kurumu (EPDK), 3 doğalgaz dağıtım şirketinin yatırım tavanını revize etti.
EPDK'nın konuyla ilgili kararı, Resmi Gazete'nin bugunku sayısında yayımlandı.

Buna gore, "Doğalgaz Dağıtım Şirketleri İcin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları"nı belirleyen kurul kararı uyarınca, Akmercan Delta Doğal Gaz Dağıtım Sanayi AŞ, Trakya Bolgesi Doğal Gaz Dağıtım AŞ, Akmercan Gepa Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2020-2021 donemi perakende satış tarifeleri yatırım tavanları yeniden duzenlendi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduVaka sayısı rekor kırıyor! Bilim Kurulu uyesi, hastanelerle ilgili acı gerceği anlattıSoz konusu 3 şirketin yatırım tavanlarında yapılan revizyon, bu yıl icin 8,4 milyon lira ile 64,7 milyon lira arasında değişiyor.
Soz konusu kararlar, 1 Aralık 2020'de yururluğe girecek.
Ayrıca, EPDK tarafından, bir şirketin ikinci tarife uygulama donemi perakende satış tarifelerine yonelik kurul kararları revize edildi.
Karara gore, Gazdaş Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin, sistem kullanım bedeli ust sınırları revize edildi.
Soz konusu karar, bugun itibarıyla yururluğe girecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulşen Cağatay