HATAY'da eski eşi Nuran Girgec'i engelli kızları Hatice'yi elleri bağlı olarak tedavi gorduğu rehabilitasyon merkezine gondermekle suclayan Ruştu Yukselyilcin'in, 2018 yılında Girgec'i silahla tehdit ettiği ve bu suctan 2 yıl hapis cezası aldığı ortaya cıktı.
Hatay'ın Dortyol ilcesinde, 1995 yılında evlenen Ruştu Yukselyilcin ve Nuran Girgec ciftinin 1 kız ve 1 erkek cocuğu oldu. Girgec, 2017 yılında eşini terk etti. Bu olaydan sonra boşanan cift, cocukların velayetini ortaklaşa aldı. İki cocuğunu da annesinin yanında bırakan Ruştu Yukselyilcin, ayrı yaşamaya başladı.

Ruştu Yukselyilcin, boşandıktan yıllar sonra oğlunun duğunune gittiğinde engelli kızının kolundaki morlukları fark etti. Yukselyilcin, nedenini sorduğunda eski eşi Girgec'ten tepki gordu. Kızı Hatice'yi yanına alarak memleketi Adana'ya donen Ruştu Yukselyilcin, yaptığı araştırma sonucu, kızının eli bağlı şekilde rehabilitasyon merkezine goturulduğunu oğrendi. Kızı Hatice'nin rehabilitasyon merkezine elleri bağlı bir şekilde girdiği anların guvenlik kamerası goruntulerine ulaşan Yukselyilcin, eski eşinden şikayetci oldu. Olayın basında yer almasının ardından acıklama yapan anne Nuran Girgec, hakkındaki iddiaları reddederek eski eşinin gecmişte kendisine şiddet uyguladığını ve kendisini silahla oldurmekle tehdit ettiğini one surdu.'SERVİSTE KENDİSİNE ZARAR VERİYOR DİYE BAĞLAMIŞLAR, OKULDA ACMIŞLAR'Anne Girgec, iddia edilen el bağlama olayının kendisinin bilgisi dışında gercekleştiğini belirterek, olayı şoyle anlattı: "2019 yılının mayıs ayında her zaman olduğu gibi servisle kızımı okula gonderdim. Kızım zaman zaman atak gecirerek, kendine zarar veriyor. Rehabilitasyon merkezine giderken yine kendine zarar vermeye başlayınca gorevli ellerini bağlamak zorunda kalmış. Okula ulaştığında da ellerini cozmuşler. Aracta kendine vurduğunu, okulda ellerinin cozulduğu de goruntulerle kaydedilmiş. Ben bu olayı cok sonra sosyal medyaya duşunce oğrendim. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Gectiğimiz ayda ilgililer hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu olayla benim hic ilgim olmamasına rağmen alkol bağımlısı olan eski eşim Ruştu Yukselyilcin sanki cocuğun ellerini ben bağlamışım gibi paylaşımlar yaptı."'KIZIMI ALKOL BAĞIMLISI BU ADAMDAN KURTARIN'Eski eşi hakkında silahlı tehdit ve hakaret suclarından dava actığını ve davanın sonuclandığını belirten Girgec, "Eski eşim 2 yıl hapis cezası aldı. 5 ay hapiste yatması gerekirken pandemi nedeniyle cezası ertelendi. Koruma talebim savcılık ve mahkeme tarafından olumlu karşılandı ve şu an eski eşime karşı koruma altındayım. Bana psikolojik baskı yapmak istiyor. Asılsız haberlerle beni kamuoyu nezdinde kucuk duşurmeye calışıyor. Bu konuda da avukatıma yetki verdim. Yeniden bir dava acmaya hazırlanıyorum. Haklarımı yasalar cercevesinde arayacağım. Ama kızımın alkol bağımlısı olan bu adamdan alınmasını ve sosyal hizmetler bunyesinde muhafaza edilmesini istiyorum" dedi.SİLAHLI SALDIRI GİRİŞİMİ GUVENLİK KAMERASINDAOte yandan Ruştu Yukselyilcin'in, 2018 yılında Hatay'ın Dortyol ilcesinde yaşayan Nuran Girgec'in evine silahlı saldırı girişiminde bulunduğu ortaya cıktı. Guvenlik kamerasına yansıyan goruntulerde Yukselyilcin'in, Girgec'in evine pompalı tufekle gittiği ve silahı kılıfından cıkartmadan eve ateş etmeye calıştığı ancak tufeğin tutukluluk yapması sonucu ateş almadığı goruluyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata dondu
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Sedat İSKENDEROĞLU