Anadolu Bilgelerini Araştırma Derneğinin (ABAD) katkılarıyla Erzincan'da bir dizi proje hayata gecirildi.
Erzincan'da bu kapsamda 150 adet ceviz ağacı dikimi ve Erzincan Bilgeleri adlı cocuk hikaye kitabının tanıtımı yapıldı. ABAD gonulluleri tarafından Erzincanlı cocuklara hediye edilmek uzere, soz konusu hikaye kitabından 100 adet ve yine Erzincanlı cocuklara hediye edilmek uzere 10 adet tablet bilgisayarın İl Milli Eğitim Mudurluğune teslimi gercekleştirildi.
ABAD katkılarıyla, Erzincan Orman İşletmeleri Mudurluğu ve Erzincan İl Milli Eğitim Mudurluğunun de destekleriyle ceviz ağacı dikimi gercekleştirildi. ABAD gonulluleri tarafından satın alınan 150 tane ceviz ağacı Erzincan'ın Keklik Kayası Koyunde toprakla buluşturuldu. Ceviz ağacı dikimine ABAD yonetim kurulu başkanı Ayşe Figen Tan, Erzincan İl Milli Eğitim Muduru Aziz Gun, Erzincan Bilgeleri cocuk kitabının yazarı Harun Sarıgul ve bircok okul muduruyle oğretmen de katıldı. Orman İşletmelerinin belirlemiş olduğu alanda yapılan dikim neticesinde, ceviz ağaclarından elde edilecek gelirlerin Keklik Kayası Koyunun kalkınmasına yardımcı olması amaclanıyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata donduProjeler kapsamında yazar Harun Sarıgul tarafından kaleme alınan ve Erzincan'ın yetiştirmiş olduğu beş gonul eri bilgenin hayatına yer verilen "Erzincan Bilgeleri" adlı cocuk hikaye kitabının tanıtımı yapıldı. Anadolu'nun kultur havzalarından biri olan Erzincan'ımızda bircok arif yaşamış, hem nasihatleriyle hem de yaşantılarıyla insanları doğruya, iyiye ve guzele davet etmişlerdir. Bu kitapta da Erzincan'da yetişen bilgelerin hayat hikayeleri cocuklarımız icin masal tadında ele alınmıştır. Yazarı tarafından imzalanan 100 adet kitap ilkokullara dağıtılmak uzere, ABAD başkanı tarafından Erzincan İl Milli Eğitim Mudurluğune hediye edildi. Bu eserle beraber Sevda Urfa'nın kaleme aldığı Corak Dağın Geyikleri (190 adet) ve Firdevs Kapusızoğlu'nun kaleme aldığı Kanatlandım Kuş Oldum (176 adet) adlı hikaye kitapları da ABAD gonulluleri tarafından Erzincanlı cocuklara hediye edildi.
Yazar Harun Sarıgul ve ABAD'ın da destekleriyle geliştirilen Spor Lisesi kutuphanesine de ziyaret gercekleştirildi. Okul Muduru Hayati Doğan tarafından ABAD başkanı Ayşe Figen Tan'a ve İl Milli Eğitim Muduru Aziz Gun'e, kutuphane ve okulda yapılan diğer projeler hakkında bilgi verildi. Spor Lisesinin kitaba verdiği onemi vurgulayan Hayati Doğan, "Her oğrencimizin cebinde kendi kimliği gibi taşıdığı bir kitabı var." diyerek oğrencilerin kitaba olan sevgilerini bu sozlerle dile getirdi.
İl Milli Eğitim Muduru Aziz Gun ve ABAD başkanı Ayşe Figen Tan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'u ve ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas'ı ziyaret ederek yapılacak projeler ve ortak protokoller hakkında goruşmelerde bulundular. "Kokten Tomurcuğa Erzincan" adıyla hazırlanan proje hakkında bilgiler veren Aziz Gun soz konusu projeye ABAD'ın da destek olması temennisinde bulundu. Goruşmelerde konuşulan diğer bir konu ise 2021 yılının UNESCO tarafından vuslatının 700. senesi anısına Yunus Emre yılı ilan edilerek UNESCO tarafından anma programına dahil edilmesidir. Anadolu irfanına onemli katkıları olan Yunus Emre'nin Erzincan'da yapılacak ceşitli faaliyetlerle anılması da goruşmelerde alınan diğer kararlar arasında yer aldı. - ERZİNCAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı