Gecen gun Kanal İstanbul ile ilgili acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Benim cılgın projem" derken bu ifade muhalefet kanadının tepkisini cekti. CHP Grup Başkanvekili Engin Ozkoc bu ifadeler uzerinden acıklamalarda bulundu.
[h=3]"DEVLET PROJESİ DEĞİL DEYİNCE SORUŞTURMA ACILDI"[/h]Ozkoc, "Erdoğan, 'kanal projesi benim cılgın projemdir' demiş. Daha once devlet projesi demişti. İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, bu bir devlet projesi değil deyince kendisine soruşturma acıldı" dedi.

[h=3]"İMAMOĞLU'NDAN OZUR DİLEMELİDİR"[/h]Acıklamalarına devam eden Ozkoc, "Şimdi, kendisi itiraf etti. Kimin projesiymiş? Recep Tayyip Erdoğan'ın cılgın projesiymiş. Recep Tayyip Erdoğan derhal Ekrem İmamoğlu'ndan ozur dilemelidir. Kendisine ve millete bir ozur borcu vardır" ifadelerini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılar[h=3]ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?[/h]Cuma namazından sonra Uskudar'daki Hazreti Ali Camii'nin cıkışında acıklamalarda bulunan Erdoğan, Turkiye ve Katar arasında dun 11 anlaşma imzalandığına dikkati cekerek, "Bunların icerisinde şu anda bazı firmaların kendi hisselerini satışlarından tutunuz da farklı ulkelerdeki şirketlerin hisselerini satın almaya varıncaya kadar atılan adımlar var. Onumuzde bizim en buyuk proje, benim Cılgın Projem dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir. Şu anda Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve kuresel bunlar var. Dikkat ederseniz şu an itibarıyla yine bizim yatırımlarda herhangi bir durma soz konusu değil. Yatırımlarımız alt yapı, ust yapı olarak devam ediyor" demişti.
Erdoğan, "Bunların icerisinde dikkate değer, bir numaralı proje, Kanal İstanbul Projesi'dir. Projenin mimari boyutu hazırdır, bunun yanında teknik butun boyutlar hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Bu goruşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla biz şu anda Cevre ve Şehircilik Bakanlığını birleştirerek, 'Bu işi birlikte yuruteceksiniz.' dedim. Birlikte bu proje inşallah yurutuluyor. Bu adımı da en kısa surede atarak. Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul cok daha farklı bir gorunume ve uluslararası anlamda da cok farklı bir guce ulaşacaktır" ifadelerini kullanmıştı.