Ornek bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma seferberliği ilan ederek calışmalarına hız katan Sincan Belediyesi, ihtiyac sahiplerine kucak acmaya devam ediyor. Ekipler yıl icinde 12 bin 400 gıda kolisini ihtiyac sahiplerine ulaştırdı, yuzlerce kişiye sıcak yemek yardımında bulundu. Bu yıl hizmete acılan Yarım Elma Hayır Carşısı da vatandaşlara umut oldu.
Sincan Belediyesi vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak ve ihtiyac sahiplerine destek olabilmek amacıyla bircok projeyi hayata gecirdi.
Koronavirus salgını Turkiye'ye gelmeden sahada aktif şekilde dezenfeksiyon seferberliğine başlayan Sincan Belediyesi, yardımlarla ihtiyac sahibi vatandaşların yuzunu guldurdu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduOnca uyarı, onca tedbir hepsi boşa! Gecenin bir yarısı bu şekilde basıldılar11 ayda 12 bin 400 gıda kolisi dağıtıldı
Ocak ayından bu yana Sincan Belediyesi vatandaşlara 12 bin 400 gıda kolisi dağıttı. Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu ekiplerince dağıtılan kolilerde temel gıda maddeleri yer alıyor. Sıcak yemek yardımları da ihtiyac sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.
Aşevinde kazanlar ihtiyac sahipleri icin kaynıyor
Kovid-19 surecinde toplamda 443 aileye sıcak yemek yardımı yapıldı. Yemek yardımından buyuk coğunluğu 65 yaş uzeri, engelli, kendi yemeğini yapamayacak durumda olan ve maddi durumu muhtaclık sınırının altında olan vatandaşlar faydalandı. Yemekler son derece hijyenik ortamlarda hazırlanarak vatandaşların evlerine ulaştırıldı.
Filyasyonda gorevli sağlık calışanları ile cezaevinde gorevli asker ve polislere sıcak yemek
Sıcak yemek yardımı devam ederken, Sincan'daki filyasyon ekibinde gorevli sağlık calışanlarına Sincan Belediyesi aşevi yemek salonunda her gun yemek veriliyor. Bununla birlikte Sincan Kapalı Cezaevi'nde gorev yapan toplam 250 polis ve askerin oğle yemekleri de aşevinden temin ediliyor.
Ekiplere 65 bin kumanya dağıtıldı
Yine salgının başlamasıyla birlikte kurulan ve karantina altında olan vatandaşların eczane, market gibi gunluk ihtiyaclarını karşılayan vefa destek ekipleri ve sahada gorevli filyasyon ekiplerine bugune kadar toplamda 65 bin kumanya dağıtılarak destek olundu.
Sosyal Destek Kartı vatandaşlara umut oldu
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla her koşulda vatandaşlara kol kanat geren Sincan Belediyesi, sosyal destek kartı aracılığıyla ihtiyac sahibi oğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. 2 bin 316 oğrenciye 247 bin 680 TL destek sağlandı.
Sosyal destek kartı aracılığıyla colyak hastalarına da yardım edildi. 78 kart sahibine kişi başı 200 TL olmak uzere iki donemde toplam 31 bin 200 TL ayni yardım yapıldı.
Yarım Elma Hayır Carşısı hizmete acıldı
Toplumsal dayanışma ruhunu arttırmak, belediyenin sosyal yardım alanında daha aktif ve daha hızlı işleyiş sağlayabilmesi adına "Yarım Elma Hayır Carşısı" yıl icerisinde hizmete girdi. Carşı acılmasıyla birlikte yuzlerce kişinin gonlune dokundu. Polatlı'da yaşanan kum fırtınasının ardından Hayır Carşısı aracılığıyla 150 aileye hızlı bir şekilde yardım ulaştırıldı. Yine benzer şekilde son yaşanan İzmir depreminde Yarım Elma Hayır Carşısı, Ankara Valiliği'nin koordine ettiği yardım kampanyasının Sincan'daki merkezi oldu.
Yine Sincan'da ikamet eden ve sosyal destek kartı olmayan 750 oğrencinin kıyafet ve kırtasiye ihtiyacı Yarım Elma Hayır Carşısı tarafından karşılandı.
Sincan Belediyesi hayırseverler ve ihtiyac sahipleri arasında kopru vazifesi de goruyor. Bu kritik surecte toplumsal dayanışmanın bir orneği olarak pek cok hayır sahibi Sincan Belediyesi'ne ulaşarak 1050 ihtiyac sahibine para yardımında bulundu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı