
AKDENİZ Universitesi (AU) Su Urunleri Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Mehmet Gokoğlu, balık tuketiminin sağlık acısından cok onemli olduğunu vurguladı. Turkiye'de yıllık balık tuketiminin 6-8 kilogram civarında olduğunu belirten Prof. Dr. Gokoğlu, İskandinav ulkelerindeki miktarın, bunun oldukca uzerinde olduğunu soyledi.
AU Su Urunleri Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Mehmet Gokoğlu, balığın sağlık icin cok onemli olduğunu belirterek, her yaşta tuketilebileceğini anlattı. İskandinav ulkeleri ve Japonya'da balık tuketimi miktarının oldukca yuksek olduğunu aktaran Prof. Dr. Gokoğlu, Turkiye'de ise rakamların duşuk olduğunu acıkladı.
'BU DONEMDE PALAMUT BOL'Prof. Dr. Mehmet Gokoğlu, balığın insan sağlığı acısından kusursuz gıdalardan biri olduğunu soyledi. Anne sutunden sonra balığın en faydalı gıda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gokoğlu, bu donemde palamudun bol olduğunu belirterek, "Bu donemde en cok palamut, hamsi yenir. Antalya civarındakiler barbun yiyebilir. Sardalya bu mevsimde yağlı olduğu icin tercih edilebilir. Karides de tercih edilebilir" dedi.SAĞLIK ACISINDAN COK ONEMLİBalığın kusursuz bir gıda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gokoğlu, "Toplumun balık eti tuketmesi hem kendi sağlıkları hem de cocukları acısından onemlidir. Balık etini ozellikle bebekler, yaşlı insanlar, hamile kadınlar ve herkes yiyebilir. Vatandaşlarımız bol bol balık tuketsin" diye konuştu.'İSKANDİNAV ULKELERİ VE JAPONYA'DA BALIK TUKETİMİ COK FAZLA'Balık tuketimi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Gokoğlu, "Evlerde balık yapılırken 'kokuyor' duşuncesiyle tuketimi az. Turkiye'de yıllık balık tuketimi 6-8 kilogram arasında. İskandinav ulkelerine ve Japonya'ya baktığımız zaman bu tuketimin cok fazla olduğunu goruyoruz" ifadelerini kullandı.'BALIĞI TAZE TUKETİN'Balığın taze tuketilmesinin daha iyi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gokoğlu, "Balık buzdolabında 1 gun kadar bekleyebilir. Birkac gun bekletenler var ama en sağlıklısı 1 gun bekletmek. Balığı buzluğa atabilirsiniz. Tabi ilk aldığınız gibi olmayabilir. Cunku buzda proteinlerde parcalanma oluyor. Balığın hucre yapısı buza girip donduğu zaman değişebiliyor. Lezzetinde değişim olabilir. Balığı taze tuketmek her zaman iyi" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduVaka sayısı rekor kırıyor! Bilim Kurulu uyesi, hastanelerle ilgili acı gerceği anlattı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Aslı DURAN