VAN'ın İpekyolu ilcesine bağlı Suvaroğlu Mahallesi'ndeki evinde salgın surecini tek başına geciren emekli oğretmen Ahmet Guleryuz (67) zamanını resim yapıp, fon kartonlardan semavi dinleri temsil eden maket kuleler yaparak değerlendiriyor. Guleryuz, bu alışkanlığını da herkese tavsiye ediyor.
Van'da 42 yıl oğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 2 yıl once emekliye ayrılan Fransızca oğretmeni Ahmet Guleryuz, emekliye ayrıldığı donemde eşini kanser hastalığından kaybetti. İcişleri Bakanlığı'nca 65 yaş ustu vatandaşlara getirilen kısıtlama nedeniyle zamanını evinde geciren Guleryuz, hobisi olan kubizm ve surrealizm tarzı resim cizip, fon kartonlarından semavi dinleri temsil eden maket kule yaparak vaktini değerlendirmeye calışıyor.
'HOBİLERIMLE ZAMANIMI DEĞERLENDİRİYORUM'Kendisi gibi 65 yaş ustu olan vatandaşların yasak doneminde dışarı cıkmamasını isteyen Guleryuz, semavi dinleri temsil eden kule yaptığını soyledi. Guleryuz,"2 yıl once emekliye ayrıldım. Hobi olarak değişik calışmalarım vardı. Resimler ciziyordum. Daha sonra bu resimlerden bazılarını maket yapmaya yoneldim. Acaba becerebilir miyim? diye. Sonra yaptığım calışmayla guzel bir şey ortaya cıktı. Tabi ki; bu calışmam değer bulursa ileride daha guzel calışmalarım da olacak. Kafamda doner kule yapmak var. Van'da 42 yıl Milli Eğitim Mudurluğunun değişik kademelerinde gorev yaptım. Endustri Meslek Lisesi'nde 25 yıl Fransızca oğretmeni, Yardımseverler Anadolu Lisesi'nde kurucu mudur olarak calıştım. Son olarak da Abdurrahman Gazi Lisesi'nde Mudur Başyardımcısı olarak gorev yaptım ve 2 yıl once de emekli oldum" dedi.'65 YAŞ USTU VATANDAŞLAR DIŞARI CIKMASINLAR'Emekliye ayrıldıktan sona, evimde tek başıma yaşamaya calıştığını anlatan Guleryuz," Pandemi surecini evimde hobim olan resimleri cizerek zaman geciriyorum. Lutfen bu surecte evden dışarı cıkmayalım, sağlığımızı bozmayalım, dışarıda kimseyle temas etmeyelim. Evde tek başıma yaşıyorum. Zaman zaman evli olan cocuklarım, kız kardeşlerim gelip, evin temizliğini ve yemeklerimi yapıyorlar. Pandemi surecinde kuralları ihlal edenlere bir cağrım var. Lutfen bu surecte evden dışarı cıkmayın. Boyle hobileri varsa, hobilerini geliştirsinler. Hobileri yoksa da torunlarıyla oynasınlar. Sağlığı ihlal etmesinler, millete zarar vermesinler ve taşıyıcı olmasınlar. Amac, bir an once bu kotu hastalığı defedip, sağlığımıza kavuşmak ve bir an once gelenek-goreneklerimize donmek istiyorum" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduVaka sayısı rekor kırıyor! Bilim Kurulu uyesi, hastanelerle ilgili acı gerceği anlattı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Behcet DALMAZ