İZMİR'in Ciğli ilcesinde Rohhad sendromu teşhisi konulan Ela Naz Ateş (9), ailesinin maddi yetersizliğinden dolayı yardım severlerden destek bekliyor. Anne Nazlı Ateş, "Kızımın rahatsızlığından dolayı mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Engelli yakını maaşı alıyoruz o da bize yetmiyor. Yardımseverlerden destek bekliyorum" dedi.
Ciğli ilcesinde yaşayan Ela Naz Ateş, 4 yaşına geldiğinde sık ve derin uyumaya başladı. Kızının durumundan şuphelenen Nazlı Ateş, onu hastaneye goturdu. Yapılan tetkiklerde Ela Naz'a dunyada sadece 70 kişide gorulen ve tedavisi olmayan Rohhad Sendromu teşhisi konuldu. Uyku sırasında oksijen seviyesi duştuğu icin makinelerle yatağa girmek zorunda kalan, gunluk hayatta solunum sıkıntısı yaşayan Ela Naz Ateş'e ayrıca epilepsi teşhisi konuldu. Nazlı Ateş, cocuğuyla ilgilenebilmek icin İngilizce oğretmenliğini bıraktığını ifade ederek, kızının masraflarının ağır olduğu icin zor gunler gecirdiklerini belirtip, yardımseverlerden destek beklediklerini soyledi.

'KIZIM GECELERİ MAKİNEYE BAĞLI UYUYOR'Anne Ateş, "Elif Naz'ın, uyuduğu zaman oksijeni duşuyordu. Cok derin uyuyordu. Hastaneye goturduk. Orada yoğun bakımda teşhis konuldu. Konan teşhisin, ottoimmun ensefalit olduğunu soylediler. Nadir gorunen bir hastalık olduğunu ve Rohhad sendromu olarak tanımlandığını anlattılar. Bu nedenle geceleri kızımı makineye bağlayarak aspirasyon yapıyoruz, boğazını temizliyoruz. Aynı zamanda epilepsi teşhisi de konuldu. Kızımla uğraştığım icin mesleğimi de bırakmak zorunda kaldım. O nedenle tedavi masrafları oldukca ağır gelmeye başladı" dedi.'YARDIMSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUM'Kendi annesinin kızının masraflarına yardım ettiğini ve kiralarını karşıladıklarını ifade eden Nazlı Ateş, "Annem kirama yardım ediyordu. Ancak, annemin kiracısının evi İzmir depreminde hasar gordu ve evden cıkmak zorunda kaldı. Annemden gelen yardım da boylelikle kesilmiş oldu. Eşimden de ayrıyım. Tek başıma kızımla ilgilenmeye calışıyorum. Engelli yakını maaşı alıyoruz o da bize yetmiyor. Cevremizden cok yardım geldi ama bu yardımlar duzenli olmuyor. Duzensiz gelen yardımlarla gecinmek cok zor. Ancak pes etmiyorum kızımın arkasındayım. Yardımseverlerden destek istiyorum" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Sokağa cıkma kısıtlaması saat kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduVaka sayısı rekor kırıyor! Bilim Kurulu uyesi, hastanelerle ilgili acı gerceği anlattı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gokce ADAR