Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Uyesi Prof. Dr. Tevfik Ozlu, sosyal medya hesabından koronavirus konusunda uyarılarda bulundu.
[h=3]"İLACLAR ZAMANINDA KULLANILMALI"[/h]Hastanelerin, yoğun bakımların dolduğunu ve gunde 170'i aşkın insanın hayatını kaybettiğini belirten Ozlu, "Hastalar soruyorlar: 'Testim pozitif cıktı, ama semptomlarım cok hafif, kendimi kotu hissetmiyorum. Filyasyon ekibinin getirdiği ilacı şimdi kullanmam gerekir mi? Durumumda kotuleşme olursa başlasam olmaz mı?' Antiviral ilaclar, enfeksiyonun başlangıcında, virusun replikasyon doneminde başlandığında daha etkilidir. Gec donemde etkinlik azalıyor. Bu nedenle tablonun ağırlaşmasını beklemeden tedaviye başlanmalı. Sonradan 'keşke verilen ilacı zamanında kullansaydık' deyip hayıflanmamak icin SARS-CoV-2'ye tam etkili ozel ilacı bulununcaya kadar, elimizde olan ilacları Ulusal Tanı Tedavi Kılavuzumuzun onerdiği zamanlamayla kullanmakta yarar var" ifadelerini kullandı.
Bilim Kurulu Uyesi Prof. Dr. Tevfik Ozlu [h=3]"BEN GENCİM, AYAKTA ATLATIRIM" DEMEYİN[/h]"Ben gencim, sağlıklıyım, ayakta, hafif atlatırım" diye duşunenleri de uyaran Ozlu, "Kimde nasıl seyredeceği tam ongorulemiyor. Hastanelerimiz, yoğun bakımlar doluyor, gunde 170'i aşkın insanımız oluyor. Sevdiklerimizi kaybediyoruz, her gun birilerinin anne-babası, eşi, cocuğu, kardeşi yitip gidiyor." dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Dunyanın umut bağladığı korona aşısından kotu haber! Eleştiriler uzerine harekete gecildiHafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıLafı eğip bukmedi! Cuneyt Ozdemir'den Ekrem İmamoğlu'na sert eleştiri