Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bağış eleştirilere ilişkin, "Biz kabine uyeleri olarak tamamımız, aynı şekilde gerek Cumhurbaşkanlığı, Daire Başkanı ve uzerindeki tum yoneticiler, calışanlarımızın yuzde 80'ine yakını aldıkları ucretin coğunu katkı olarak vermişlerdir. Kabine uyelerindeki asgari aylık gelirlerinin en az yuzde 60'nı bağışlamıştır" dedi.
Plan ve Butce Komisyonu'nda 2021 Merkezi Yonetim Butce ve 2019 Kesin Hesap Kanun teklifi goruşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Plan ve Butce Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz teşekkur konuşmaları yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, siyasi parti gruplarına, milletvekillerine, uzmanlara, tum calışanlara teşekkur ederek, "Maddelere ilişkin goruşlerinizi not aldım. Bununla ilgili eleştirilerinizi not ettim. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaşırken toplumun refahı her gecen gun daha da arttırmak ve teknoloji başta olmak uzere her alanda bağımsızlığımızı pekiştirmek icin en onemli onceliklerimiz olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu doğrultuda bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da kamunun tum erkleri merkezi, yerel yoneltimler, universiteler ve iş dunyamız dayanışma icinde birbirimize destek olarak ulkemizi daha mureffeh seviyelere taşıyacağız inşallah. Gayretlerimizin dayanağını oluşturan butce surecinde buyuk ve guclu Turkiye inşası icin azim ve gayretle emek sarf eden herkesle birlikte calışmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Oktay, "Şu ulke şunu yaptı, şu kadar indirim yaptı. Siz ne yaptınız" eleştirilerine şoyle cevap verdi:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıSavaş cıkaracak sozler! Netanyahu'dan Orta Doğu'yu sarsan suikastle ilgili bomba itirafPalu ailesi hakim karşısında! Sanık Tuncer Ustael'den salondakileri şoke eden savunma"Biz kabine uyeleri olarak tamamımız, aynı şekilde gerek Cumhurbaşkanlığı, Daire Başkanı ve uzerindeki tum yoneticiler, calışanlarımızın yuzde 80'ine yakını aldıkları ucretin coğunu katkı olarak vermişlerdir. Kabine uyelerindeki asgari aylık gelirlerinin en az yuzde 60'nı bağışlamıştır. Bir başka ulke bunu yapıyor, bizim de bunun aslında kendi ozumuzde olduğunu ozellikle ifade etmek isterim. Bunu Turkiye'deki herkes yaptı. Biz Bize Yeteriz kampanyasıyla toplanan para ihtiyac sahiplerine dağıtıldı."
Plan ve Butce Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, komisyondun butce icin 38 gun 205 saat calıştığını belirterek, "Gercekten bu sureci kazasız belasız korona şartlarında atlattığımız icin cok sevincliyiz. Komisyon uyelerinden ve calışanlarımızdan olumsuz haber almadık. Hastalarımıza şifa, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
Yılmaz, sozlerine şoyle devam etti:
"Yaptığımız calışmalarda 172 komisyon uyesi olmayan milletvekilimiz olmak uzere 202 farklı milletvekili konuşma yapmıştır. Meclis'teki milletvekili sayısının ucte birinden fazlası komisyonumuza gelip, katkıda bulunmuştur. Yaklaşık olarak 200 civarında konuşmanın yapıldığını ifade etmek isterim."
-İHA-
Kaynak: İhlas Haber Ajansı