Sakarya'daki Palu Ailesi davasında Tuncer Ustael suclamaları kabul etmedi

KOCAELİ'de 12 yıl once kaybolan ve oldurulduğu one surulen Meryem Tahnal'ın (35) kızı Melike Tahnal'ın (8) Sakarya'nın Ferizli ilcesinde oldurulmesine ilişkin 'Palu Ailesi' olarak bilinen 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Ailenin damadı Tuncer Ustael suclamaları kabul etmeyerek, butun sucların uzerine yıkılmaya calışıldığını soyledi.Kamuoyunda 'Palu Ailesi' olarak bilinen sanıkların Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamasında oldurulduğu iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın da Sakarya'nın Ferizli ilcesinde oldurulduğu one suruldu. İddia uzerine Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde acılan davanın ilk duruşması bugun goruldu. Sanıkların SEGBİS uzerinden katıldığı duruşmada, sistem arızası nedeniyle yalnızca tutuklu sanık Tuncer Ustael'in ifadesi alındı.'MELİKE'YE SAHİP CIKTIM DİYE COCUĞUM KACIRILDI?Hakkındaki suclamaları kabul etmeyen Tuncer Ustael, 'O zaman Ferizli Kusca'da yaşıyorduk. Melike bizde kalıyordu ama annesi yoktu. Ben Melike'ye sahip cıktım, yanıma aldım. Onlara sahip cıktığım icin Meryem'in eşi olan ve oldurulen Ahmet Tahnal'ın ailesi bana husumetli oldu ve cocuğumu kacırdı. Buna rağmen Melike'yi kollamaya devam ettim. Ahmet Tahnal'ın yakınları ben evde yokken Melike'yi almış. Savcılığa gittim ve kayınvalideme 'neden cocuğu verdiniz' diye bağırdım' diye konuştu.'SUCU BANA YIKMAYA CALIŞIYORLAR?Melike'nin oldurulduğune dair bir kanıt olmadığını belirten Ustael, 'Sadece Kusca'dan alındığını biliyorum. Butun sucları benim uzerime yıkmaya calışıyorlar. Cinayetlerin gercekleştirildiğine ilişkin elimde 11 hafıza kartı vardı. Evime bomba attılar, evim kullanılamaz hale geldi. Bu sırada hafıza kartlarını kaybettim, boylece delillerim yok oldu. Melike'yi ben oldurmedim. Yaşamak istemiyorum, zaten olum icin aclık grevine cıktım. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum' dedi.'İFADEYİ ZORLA ALDILAR?Soruşturma aşamasındaki ifadesinin zorla alındığını iddia eden Tuncer Ustael, 'Yalan beyanda bulunmadım. Polisler ifadeyi kendi yazdılar, bana zorla imzalattılar. Maktulun oldurulduğunu, Hava ve cocuklarının kefenlediğini, beraber gorduğumuze ilişkin beyanım olmadı. Kolluk kuvvetleri yazdılar, bana zorla imzalattılar' diye konuştu.Tuncer Ustael'in avukatı da muvekkilinin savunmalarına katıldığını soyledi. Diğer sanık avukatlarının savunmaların ardından beyanda bulunacağını belirttiği duruşmada, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise davaya katılmak istediklerini bildirdi.KOCAELİ'DEKİ DAVAYLA BİRLEŞTİRİLMESİ KARARI Mahkeme heyeti, davanın anne Meryem Tahnal'ın oldurulmesiyle ilgili Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davayla birleştirilmesi konusunda muvafakat istenmesi ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya katılma talebinin kabulune karar vererek, duruşmayı 12 Mart 2021 tarihine erteledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıKoronavirus salgınında en korkunc gun! Vaka ve vefat sayısı bir kez daha rekor kırdıSavaş cıkaracak sozler! Netanyahu'dan Orta Doğu'yu sarsan suikastle ilgili bomba itiraf
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramiz Kaan OKTAR