Muzik programlarından biri olan Tidal, yuksek kaliteli muzik performansıyla dikkat cekmektedir. Son ortaya cıkan bilgilere gore ise RTUK, lisans almayan TIDAL platformuna, erişim engeli icin mahkeme kararı cıkarmış durumda. Buna gore verilen sure icinde lisans almayan TIDAL platformuna, mahkeme kararıyla bugunden itibaren Turkiye uzerinden ulaşılamıyor.
[h=3]TIDAL KAPATILDI MI? TIDAL NEDEN CALIŞMIYOR?[/h]Yuksek kaliteli muzik dinlemeyi sevenlerin yakından bildiği TIDAL icin Turkiye'den bir erişim engeli kararı geldi. Bunun arkasında lisans durumu yer almaktadır.

RTUK gectiğimiz ay resmi olarak yaptığı duyuru ile Spotify'ın yeni yasa doğrultusunda lisan başvurusunda bulunmadığını duyurmuştu. Kurum platforma yasal başvuru icin 72 saatlik bir sure vermiş, daha sonra ise yaptırımların yapılacağını aktarmıştı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması kacta başlıyor? İcişleri Bakanlığı detayları paylaştıKoronavirus salgınında en korkunc gun! Vaka ve vefat sayısı bir kez daha rekor kırdıSavaş cıkaracak sozler! Netanyahu'dan Orta Doğu'yu sarsan suikastle ilgili bomba itirafRadyo ve Televizyon Ust Kurulu RTUK, daha sonra Spotify'ın yasal sure icerisinde muracaatını yaptığını acıkladı ve lisanslama surecleriyle ilgili hazırlıkların başladığını duyurdu.
Şimdi benzer bir durumla rakip TIDAL karşı karşıya geldi. Ancak TIDAL'dan 72 saatlik sure icerisinde Spotify gibi bir lisans başvurusu gelmedi. Bu yuzden de TIDAL'a erişim (İnternet sitesi) şimdilik erişime kapatıldı. Platform Turkiye'de cok populer değil, hatta genel olarak yurt dışında da cok kullanılmıyor. Ancak yine de servisi kullanan az sayıdaki kişi icin alınan bu karar kotu gorunuyor. TIDAL'ın rakiplerinden en buyuk farkı gercek anlamda olabilecek en yuksek seviyede ses kalitesi sunuyor olmasıydı. Bu sayede ozellikle yuksek kaliteli kulaklıklara sahip olanları cok memnun eden servis, odyofillerin favorileri arasındaydı.
TIDAL oncesinde RTUK ve Spotify uzerinden şunları soylemişti RTUK sosyal medya uzerinden yaptığı acıklamada yukarıdakine ek olarak şunlara da yer vermişti: "Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal cercevede yapıcı ve diyaloğa acık bir iletişim yuruten ust kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir." Ayrıca "Gorsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTUK, yayıncılara rehber olmayı daima surdurecektir." acıklaması da yapıldı. Bu arada benzer bir yasağın yakında Deezer'a da uygulanması bekleniyor. Deezer'ın da 72 saatlik yasal başvurusu suresi doldu acıklaması yapılıyor.