Avrupa Birliği (AB) Turkiye Delegasyonu Başkanı Buyukelci Nikolaus Meyer-Landrut, Bursa'da tarımsal uretim tesisleri ve otomotiv fabrikalarını ziyaret etti.
Landrut ve beraberindeki heyet, ilk olarak Karacabey'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) desteğiyle faaliyet gosteren defne uretim tesisini gezerek, defnenin işlenmesiyle ilgili surecler hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra Mustafakemalpaşa ilcesinde yine TKDK'nın desteğiyle uretimini devam ettiren peynir uretim tesisini gezerek, yapılan calışmaları inceledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İran, nukleer fizikci suikastında suclu ulkeyi buldu! Tehdit dolu intikam yeminiSalgın yayılıyor! Bakan Koca, vaka sayısı yuzde 100 artan 5 ili paylaşıp uyardıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduTKDK Bursa İl Koordinatoru Bilal Tunc'un da eşlik ettiği heyet, diğer yatırım calışmaları hakkında bilgilendirildi.
Otomotiv sektorune ziyaret
Buyukelci Landrut ve heyeti, Bursa Organize Sanayi Bolgesi'nde bulunan Oyak Renault Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada ihracatı yapılan araclarla ilgili bilgi alan heyet, daha sonra şirket yetkilileriyle toplantı yaptı.
Aynı organize sanayi bolgesi icerisinde bulunan Bosch uretim tesislerini gezen heyete, firmanın Turkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young eşlik etti. Calışmaları ve uretim bantlarını gezen heyete, tesisle ilgili bilgi verildi.
Heyet son olarak, Tofaş Turk Otomobil Fabrikası AŞ'yi de ziyaret ederek, uretim ve calışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
"Turkiye ve Avrupa arasında endustri acısından cok guclu bir bağ var"
Buyukelci Landrut, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Bursa'da modern tekniklerle yapılan tarımsal uretim tesislerini gormenin kendisini mutlu ettiğini soyledi.
AB'nin de yatırımlara katkıda bulunduğunu gorduğunu aktaran Landrut, şoyle konuştu:
"Tarım sektorundeki ihracatın da ne kadar onemli olduğunu burada gozlemleme şansına sahip olduk. Hem Bursa hem de Turkiye acısından ihracatın onemine buradaki tesislerde tanık olduk. Turkiye ve Avrupa arasında endustri acısından cok guclu bir bağ olduğunu goruyoruz. Turkiye'deki endustri sektoru, Avrupa'daki değer zincirinin de bir parcası durumunda. Otomotiv sektoru, buna verilebilecek en guzel orneklerden bir tanesi. Burada Avrupalı uretimcilerin Turkiye'de yatırım yaptığını, Turkiye'den tedarikcilerle birlikte calıştığını, iki yonlu ithalat ve ihracat ilişkilerinin olduğunu goruyoruz. Ozellikle otomotiv sektorunde Turkiye ve Avrupa ekonomilerinin birbirine ne kadar entegre olduğuna tanık olduk."
Avrupa ve Turkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin her iki tarafa da faydaları olduğunu belirten Landrut, "Bursa, cok onemli bir bolge, burada ekonomi, endustri son derece onemli bir role sahip. Tarım ve otomotiv alanındaki onemli yerleri gezdim. Avrupa ve Turkiye arasındaki ilişkiler bu iki sektorden daha da ote bir yerde." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Semih Kır