Butun dunyayı etkisi altına alan ve 1 milyon 430 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği koronavirusun sona ermesi icin bilim insanları tum gucleriyle calışıyor. Aşı calışmaları tam gaz surerken bilim insanları aynı zamanda ilaclarla da hastaların Kovid-19 ile mucadele etmesine yardımcı olmaya calışıyor.
Koronavirus başladığı gunden beri bircok ilac ile tedavi yontemi denenirken RECOVERY adı verilen ve 'rastgele kişilere kontrollu deneme' sistemiyle Kovid-19 sebebiyle hastanede olan kişilere ilac denemeleri yapılıyor.

[h=3]RASTGELE SECİLEN 2 BİN 500 KİŞİDE DENENECEK[/h]Bugun yapılan acıklamada, genel olarak gut tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilacı Colchicine'in RECOVERY sistemiyle Kovid-19 hastaları uzerinde deneneceği acıklandı. Rastgele secilecek 2 bin 500 kişide denenecek olan ilacın, 28 gun boyunca denenmesi bekleniyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronavirus salgınında en korkunc gun! Vaka ve vefat sayısı bir kez daha rekor kırdıİcişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! Tum toplu etkinlikler 3 ay sureyle yasaklandıİran, nukleer fizikci suikastında suclu ulkeyi buldu! Tehdit dolu intikam yeminiİlacın uygulamasında ise uygulanan kişiye ilk dozda bin mikrogram, daha sonra 10 gun boyunca oniki saatte bir 500 mikrogram verilecek. Daha sonra 17 gun boyunca hasta izlenerek koronavirusun ilerlemesi incelenecek.
[h=3]HEM UCUZ HEM YAYGIN BULUNABİLİYOR[/h]Calışmanın başındaki kişilerden olan Oxford Universitesi'nden Profesor Peter Horby, "Colchicine, RECOVERY denemesinde kullanmak icin değerli bir ilac, cunku fiyatı ucuz ve ilac yaygın olarak bulunabilir" dedi.
Denemenin başında bulunan bilim adamları, iltihaplanmanın Kovid-19 virusunde onemli bir rol oynadığını ve başka bir anti-enflamatuar ilac olan Deksametazon'un en ağır hastalarda semptomları azaltabileceğini kanıtladığını soyledi.
[h=3]DSO: REMDESİVİR'İN ETKİSİ YOK[/h]Gectiğimiz gunlerde Dunya Sağlık Orgutu (DSO), koronavirus tedavisinde kullanılan antiviral olan Remdesivir'in Kovid-19 hastalarının hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair hicbir kanıt bulunmadığını bildirmişti.
DSO'den yapılan yazılı acıklamada, "Remdesivir, şiddetli Kovid-19 vakaları icin potansiyel etkili bir tedavi yontemi olarak dunya capında ilgi gordu ve hastanede hastaları tedavi etmek icin giderek daha fazla kullanılmaktadır. Ancak klinik uygulamadaki rolu belirsizliğini koruyordu" ifadesi kullanılmıştı.