KOCAELİ (İHA) – Aziz Yıldırım'ın Kocaelispor'dan alacağıyla ilgili suclamalara maruz kaldığını belirten MHP Kocaeli Milletvekili ve kulubun eski kaptanı Saffet Sancaklı sert cıktı.
Fenerbahce'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım'ın Kocaelispor'dan alacağı olan 1,5 milyon dolarla ilgili kulubun şu anki yoneticilerinden kendisine yoneltilen 'Sancaklı'ya olan borc bitmez. Surekli guncel kur uzerinden hesaplatıyor' acıklamalarına karşın basın toplantısı duzenleyen Saffet Sancaklı once Kocaelispor icin yaptıklarını 4 ornekle anlattı, sonra paranın Aziz Yıldırım'dan nasıl borc olarak alındığını paylaştı ve kendisini suclayanlara veryansın etti.

"İlk sezonda 260 milyon lira kulube bağışladım"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İran, nukleer fizikci suikastında suclu ulkeyi buldu! Tehdit dolu intikam yeminiSalgın yayılıyor! Bakan Koca, vaka sayısı yuzde 100 artan 5 ili paylaşıp uyardıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduMHP Kocaeli Milletvekili ve Kocaelispor eski Kaptanı Saffet Sancaklı basın acıklamasında şunları soyledi: Yaptıklarını anlatan, cok konuşan bir adam değilim. Ama gecmişten bazı ornekleri ilk kez anlatacağım ki kamuoyu bilgilensin. 1- 29 yıl once Kocaelispor'a transfer olduğumda kulup başkanı Sefa Sirmen ile 500 milyon lira, takım şampiyon olursa 150 milyon lira, ben gol kralı olursam 10 milyon TL'ye bir yıllığına anlaştım. Sonra Galatasaray'a gidecektim. Şampiyonlar Ligi oynamak istiyordum. Gol rekorları kırarak haftalar once şampiyon olduk, ben de gol kralı oldum. Sadece 500 milyonu aldım ve primlerle 260 milyon olan tutarı kulube bağışladım. Bunu kimse bilmez. Parasının yarısını 'Bu kadarı bana yeter' diyerek kulube iade eden başka futbolcu gosterin!"
"Kocaelispor icin masadan kalktım"
Şehrin baskısıyla Kocaelispor'da bir daha kaldığını vurgulayan Sancaklı, "İkini sene sonunda 'Gideyim' dedim. Bonservisim 1 milyar TL. Başkan Sefa Bey 'Tamam ama gitmeden Mustafa Denizli ile goruş' dedi. O da kalmamı istedi. Ben yine gitmek istediğimi soyledim ve 'Galatasaray'dan istediğin oyuncuları soyle onların Kocaelispor'a verilmesi şartıyla gideyim' dedim. İsimler verdi. Adnan Polat ile goruştum; 2 yıllığına 25 milyar lira karşılığında anlaştık. Fakat Yusuf, Cengizhan ve Mustafa'yı takas olarak, ustune de 10 milyar lira Kocaelispor'a vermelerini şart koştum. Masadan kalktık. Birkac gun sonra kulup başkanı Alp Yalman aradı, yeniden cağırdı ve 2 yıllık 20 milyar bana, 10 milyar Kocaelispor'a ve 3 oyuncuyu da takasa vermeyi teklif etti. Kabul ettim. Kulube ne kazandırdığımı hesaplayın" diye konuştu.
"Genc Evren'e karşılık Kocaelispor'a dondum"
Saffet Sancaklı, Galatasaray'dan ayrılmaya karar verdiğinde Sefa Sirmen'i aradığını ifade ederek, "Kocaelispor'a donmek istiyorum dedim. O da, 'Turkiye'nin en pahalı oyuncususun seni nasıl alacağız?' dedi. Yıllar sonra ortaya cıkan orgutler, tantanalar o zaman başlamıştı. Ayrılma sebeplerimden biri de oydu. Adnan Polat'la konuştum; 'Suleyman Seba Beşiktaş'a donmemi istiyor. Fenerbahce ve yurt dışından isteyen takımlar da var' dedim. Kocaelispor'a doneceğimi soylemedim. 'Taraftar topa tutar. Oralara veremeyiz ama istersen Kocaelispor'a don' dedi. 'Kocaelispor o parayı veremez. Beni genc Evren'e karşılık verin' dedim. Anlaştık. Geldim" acıklamasında bulundu.
"Fenerbahce'ye nasıl ve neden gittim?"
Saffet Sancaklı, ardından sozlerine şoyle devam etti:
"1996'da İngiltere'ye Avrupa Şampiyonası'na gittik. Sefa Bey otelde kamptayken aradı lobiye cağırdı, yanında Ali Şen, Vefa Kucuk, Fenerbahce yoneticileri. 'Beni sıkıştırdılar, seni istiyorlar. Kulupte sıkıntı var. İyi de para veriyorlar' dedi. Bende kariyerimi Kocaelispor'a bitireceğimi soyledim. 2-3 gun otelde kavga, gurultu… İstemediğim icin Fenerbahce'ye gitmedim. Donduk. Sezon başladı. Belcika milli macına gittik. Donuşte Sefa Bey aradı, belediyeye cağırdı. Uzgun. Yanında Hikmet Erenkaya. Fenerbahce anormal para teklif etmiş. 'Kulup battı. Bankalar uzerimize coktu. Bu para Kocaelispor'un borcu odeyecek. Yapacak bir şey yok. Gitmeni istemiyorum ama kulubu kurtarmak lazım' dedi, gozlerinden yaş geldi. Taraftarın onu sokağa cıkarmayacağını soyledim. 'Git. Vefa Kucuk ile goruş' dedi. İşi bozmaya gittim. O donem en yuksek parayı 250 bin dolarla Uche alıyor. Yıllık 700 bin dolar, 3 yıllık kontrat ve yarısı da peşin para istedim. 'Vermezseniz donuyorum' dedim. Ali Şen'i aradı ve 'Hayırlı olsun' dedi. Kocaelispor o zaman kac para aldı kayıtlarda vardır. Butun borcları odeyip artıya gecti. Maca geldim yoneticinin biri 'Saffet bizi niye sattın?' pankartı actırmış.
"Hesabımdan cuvalla para cekip futbolculara odedim"
Kocaelispor'u asla menfaat kapısı gormedim. 4 sezon oynadım. Kocaelispor'dan toplamda aldığım para bıraktığım ve kazandırdığım paraların yanında ne kadar kalır siz hesaplayın. İkinci senemde kulubun maddi sıkıntısı var, oyuncularda bir suredir para alamamış. Ben 'Para sorununu cozeceğim' dedim ve durumu Sefa Bey'e anlattım. Pazartesi odeyeceğini soyledi ama pazartesi gunu ortada para yok. Kendi hesabımdan cuvalla parayı cektim goturup Bulent Ozer'e verdim ve 'Oyunculara dağıt ama benim verdiğimi soyleme' dedim. Bu olay kac kez oldu. Bu kadar fedakarlık yapan Saffet Sancaklı yıllardır Aziz Bey'in para konusunda saldırıya maruz kalıyor.
"Kefil olduğum icin Aziz Bey borc verdi ama odemediler"
2003-2004'te Aziz Yıldırım ile Ankara'dan donuyorum. Sefa Bey aradı, 'Acil seni gormem lazım. Belediyeye uğrayın ne olur' dedi. Aziz Bey ile araları limoniydi. 'Aranızdaki konuyu kapatın' dedim. Uygun gordu ve belediyeye geldik. Sefa Bey'in yanında Hikmet Erenkaya, Veysi Yavuz falan vardı. 'Bankalar ustumuze geliyor, bana bir aylığına 1.5 milyon borc bulsana' dedi. 'Bu kadar patron arasında benden mi para istiyorsunuz?' dedim. 'Aziz abi 1,5 milyon dolar ver de, Kocaelispor'u bu sıkıntıdan kurtar, 1 ay sonra geri odeyecek zaten' dedim. 'Kefilsen vereyim' dedi. Sefa Bey'e dondu 'Yarın Saffet'in ofisten alın' dedi. Sefa Bey 'Resmi borc alıyoruz, karar defterine işleyeceğiz, cek verelim' dedi. Aziz Bey 'Ben cek falan istemem. Yarın alın bir ay sonra da geri gonderin' dedi. Ertesi gun Veysi Yavuz ve Bulent Ozer buroma gelip parayı aldı ve benim adıma kesilmiş 2 tane de cek verdiler. Biri 1 milyon dolar, diğeri 500 milyon dolar. Cekleri Aziz Bey'e gonderdim. Para da, cek de benim değil neticede.
"'Aziz Yıldırım icin cerez parası, arayın konuşun' dedim"
Borc bir turlu odenmedi. Aziz Bey de haklı olarak gecersiz olmasın diye cekleri işleme koymuş. Bir sure sonra Aziz Bey beni aradı, parasını istedi. Sefa Bey milletvekili, Hikmet Bey buyukşehir belediye başkanı oldu, 'Odeyeceğim' dedi. Benim Aziz Bey ile aram bu konu yuzunden bozuldu. Konu kapandı. Kocaelispor kume duştu, hacizler vs. Bahri Yavuz doneminde takım 3.lige cıkınca, yardım istedi. 'Aziz Bey ile aramız bozuk, Fikri Işık beye rica edin Aziz Yıldırım'ı arasın ve bir guzellik yap desin. Yıllarca kulup başkanlığı yapmış biri, guzellik yapardı tabi. Aziz bey belki o parayı unutmuştur bile. Onun icin cerez parası' dedim.
"Tahir Bey'e 'Kocaeli'yi yeniden spor şehri yapalım' dedim"
Sonra Tahir Buyukakın Buyukşehir'e aday oldu. Beni davet etti. Aydın Unlu ile birlikte goruşmeye gittik. Ona 'Bu şehri spor şehri yapalım' dedim. Ben bu şehre ilk geldiğimde spor şehriydi. Kocaelispor, Brisaspor, Nasaşspor, Seka Kağıt, pehlivanlar. Şuanda oyle bir şey yok. Uluslar arası musabakalar getirelim, olimpiyatlar getirelim. Ama once Kocaelispor'u Super Lig'e cıkaralım' dedim. O da programında olduğunu soyledi. 'Uygulayacaksan hep birlikte Kocaelispor'u cıkaralım' dedim. Anlaştık. Bahri Bey de 'Yoruldum' demiş. Yeni bir yonetim yapılacakmış. Kocaelispor'u siyasetin dışında tutmayı, iş adamlarından yonetim oluşturmayı onerdim. 'Uygundur 'dedi. Herkesin kabul edeceği iş adamına teklif ettik, 'Gerekeni yapayım' dedi ama başkanlığı kabul etmedi.
Yeni Spor Yasası 1-2 aya kadar cıkacak
Tahir Bey 'Huseyin Uzulmez başkan olmak istiyor, ne diyorsun?' diye sordu. 'Sen tanırsın ama koltuğa oturunca 'Ter şeyi ben bilirim" demesin" dedim. Yakında yeni spor yasası cıkacak. O yasayı ben başlattım. 1-2 aya kadar hem kulupler birliği ve federasyon yasası tumden değişecek. Tum Turkiye'deki sporu değiştirecek yasa cıkacak ve mimari benim. Bende Kocaeli'denim. 1-2 gun sonra Huseyin Uzulmez beni aradı ve 'Acil goruşmeliyiz' dedi. Ertesi gun buluştuk; 'Hep beraber Kocaelispor'u ayağa kaldıralım, bize yardım et. Hocayı secmemiz lazım, nasıl yapalım?' dedi. 'Ben ne alacağınız hocaya, ne de topcuya karışırım. Ben yonetim şemasını cizer, anlatırım. Gerisi size kalmış' dedim. hine Hoca ismi sordu. '3 hoca belirleyelim. Kulube cağıralım, hedefimizi paylaşıp vizyonunu dinleyelim' dedik. Aziz Yıldırım'ın alacağı da gundeme geldi. 'Gidin, goruşun. Sorun; "Başkan borcumuz var, bunu nasıl yapalım?" deyin' dedim. Kendisiyle goruşeceğini soyledi. Sonra Huseyin Uzulmez ile aramızdaki diyalog koptu, beni bir daha aramadı.
"Kendi başarısızlıklarını benimle kapatmaya calıştılar"
Sonra basın toplantısında 'Saffet Sancaklı hacizle kulupten şu kadar para aldı, niye bağışlamıyor?' gibi demecler verdi. 'Kendi başarısızlıklarını Saffet Sancaklı adıyla kapatmak, Kocaelispor ile aramı acmak istiyorlar' dedim, basın toplantısı yapmaya karar verdim. Baktım takım iyi gidiyor, toplantıdan vazgectik. Yine basın toplantılarında 'Saffet Sancaklı paramızı alıyor' demeye başladılar. Ciğeri beş para etmez insanların kalkıp Saffet Sancaklı'yı suclamasına, taraftarın onune atmaya kalkmasına canım sıkıldı. Yonetim kurulu toplantısına gitmeye karar verdim. 2 gun once Tahir Buyukakın beni aradı ve 'Aziz Yıldırım ile kontak kurup konuşalım' dedi. Bende 'Gunaydın. 2 yıldır koyduğun adamlar bana saldırıyor. Ağzınızı acmıyorsunuz. Bu işin doğrusu da Aziz Yıldırım ile konuşmak. Arayın konuşun' dedim. 2 gun once Aziz Bey de beni aradı. 3-4 yıldır hic konuşmuyorduk. Kocaeli Buyukşehir Belediye Başkanı'nın kendisini aradığını, o parayı unuttuğunu, nedir-ne değildir diye aradığını soyledi. Başımın bu konuda belada olduğunu soyledim ve bazı gazete haberlerini yolladım. 'Basın acıklaması yapayım hemen, anlatayım her şeyi' dedi ve yazdığı basın acıklamasını yolladı.
"Kocaelispor yoneticisi ve başkanı iftira atmaz, atamaz"
Son sozum; Kocaelispor başkanlığı ve yoneticiliği cok şerefli bir gorevdir. Yoneticisi yalan atmaz, atamaz. İftira edemez. Hele ki bu kulube hizmet etmiş, gorev yapmış, efsane kaptan Saffet Sancaklı'ya hic iftira atamaz." - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı