
Sakarya'da, Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael'in yargılanmasına başlandı
Sakarya'da gorulen davaya SEGBİS ile katılan Tuncer Ustael savunmasında:
"Cinayetlerin gercekleştirildiğine ilişkin elimde 11 hafıza kartı vardı, evime bomba attılar"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Salgın yayılıyor! Bakan Koca, vaka sayısı yuzde 100 artan 5 ili paylaşıp uyardıİran, nukleer fizikci suikastında suclu ulkeyi buldu! Tehdit dolu intikam yeminiİran'ı sarsan saldırı! "Nukleer programın babası" suikasta uğradıMahkeme heyeti davayı 12 Mart 2021 tarihine erteledi
SAKARYA - Kocaeli'de 12 yıl once kaybolan ve oldurulduğu iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da oldurulmesine ilişkin, Palu ailesi ve ailenin damadı Tuncer Ustael'in yargılanmasına başlandı. 12 Mart 2021 tarihine ertelenen davada duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuklu sanık Tuncer Ustael savunmasında, "Cinayetlerin gercekleştirildiğine ilişkin elimde 11 hafıza kartı vardı, evime bomba attılar" dedi.
Kocaeli'nin Korfez ilcesinde 2008 yılında Meryem Tahnal ve kucuk kızı Melike Tahnal'ın kaybolması ile ilgili takipsizlik kararıyla kapatılan dosyanın tekrar acılmasıyla tutuklanan 6 kişilik Palu ailesi hakkında yargılandıkları mahkemece verilen karar bozuldu. Olayla ilgili suren soruşturmada kayıp Meryem Tahnal'ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu polis tarafından gozaltına alınırken, Palu ailesinin eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael ise yaşanan olayla ilgili İstanbul'da katıldıkları bir televizyon programında canlı yayındayken gozaltına alınmıştı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada, Palu ailesine ceşitli suclardan hapis cezası verilmişti. Bu karar, aile bireylerinin aynı avukat tarafından savunuldukları ve bu nedenle 'Usul hatası' gercekleştiği gerekcesiyle Sakarya Bolge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. 24 Kasım'da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kayıp Meryem Tahnal'ın oldurulmesiyle ilgili gorulen dava sonrasında annesinden 1 yıl sonra kaybolan ve Sakarya'nın Ferizli İlcesinde oldurulduğu iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın oldurulmesiyle ilgili dava ise bugun Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde goruldu. Davaya başka suctan tutuklu sanık Tuncer Ustael Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi aracılığıyla katılırken, başka suctan tutuklu bulunan Tahnal'ın teyzesi Emine Ustael, anneannesi Hava ve teyzesi Ayşe Palu ise cezaevindeki SEGBİS arızası nedeniyle davaya katılamadı. Davada, sanıklar ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da hazır bulundu.
"Cinayetlerin gercekleştirildiğine ilişkin elimde 11 hafıza kartı vardı, evime bomba attılar"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Salgın yayılıyor! Bakan Koca, vaka sayısı yuzde 100 artan 5 ili paylaşıp uyardıİran, nukleer fizikci suikastında suclu ulkeyi buldu! Tehdit dolu intikam yeminiİran'ı sarsan saldırı! "Nukleer programın babası" suikasta uğradıFerizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin okunmasının ardından hakkındaki suclamaları kabul etmeyen sanık Tuncer Ustael, "O zaman Ferizli Kusca'da yaşıyorduk. Melike bizde kalıyordu ama annesi yoktu. Ben Melike'ye sahip cıktım, yanıma aldım. Onlara sahip cıktığım icin Meryem'in eşi olan ve oldurulen Ahmet Tahnal'ın ailesi bana husumet oldular ve cocuğumu kacırdılar. Buna rağmen Melike'yi kollamaya devam ettim. Ahmet Tahnal'ın yakınları ben evde yokken Melike'yi almışlar. Savcılığa gittim ve kayınvalideme neden cocuğu verdiniz diye bağırdım. Sadece Kusca'dan alındığını biliyorum. 2006'dan 2018'e kadar Palu, Tahnal ve Şipşak ailelerinin işlediği sucları oğrendim. Butun sucları benim uzerime yıkmaya calışıyorlar. Cinayetlerin gercekleştirildiğine ilişkin elimde 11 hafıza kartı vardı. Evime bomba attılar, evim kullanılamaz hale geldi. Bu sırada hafıza kartlarını kaybettim, boylece delillerim yok oldu. Melike'yi ben oldurmedim. Yaşamak istemiyorum, zaten olum icin aclık grevine cıktım. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.
Polisler ifadeyi kendi yazdılar, bana zorla imzalattılar
Polislerin ifadesini kendilerinin yazdığını ve zorla ifadeye imza attırdıklarını iddia eden sanık Tuncer Ustael, "Yalan beyanda bulunmadım. Polisler ifadeyi kendi yazdılar, bana zorla imzalattılar. Maktulun oldurulduğunu, Hava ve cocuklarının kefenlediğini, beraber gorduğumuze ilişkin beyanım olmadı. Kolluk kuvvetleri yazdılar, bana zorla imzalattılar" diye konuştu.
Savunma sonrasında soz alan Tuncer Ustael'in avukatı, sanığın savunmalarına katıldığını belirterek eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, maktul Melike Tahnal'ın olumuyle ilgili devam eden davanın annesini Meryem Tahnal'ın oldurulmesiyle ilgili olarak Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen davayla birleştirilmesi konusunda muvafakat istenmesine ve Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının talebi doğrultusunda davaya katılmalarına karar vererek duruşmayı 12 Mart 2021 tarihine erteledi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ORKUN KAYA