Van'ın İpekyolu ilcesinde doğuştan işitme engelli 8 yaşındaki kızın, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan'ın talimatıyla alınan cihaz sayesinde ilk kez sesleri duyduğu anlar duygulandırdı.
Kaymakam Aslan, bir sure once Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Mehmet Ali Şalem ile yaptığı aile ziyaretleri kapsamında Şerefiye Mahallesi'nde yaşayan 7 cocuk annesi Remziye Kaya'nın konuğu oldu.

Kaya'nın 8 yaşındaki kızı Remziye ve 7 yaşındaki oğlu Yakup Kaya'nın işitme engelli olduğunu oğrenen Aslan, cocukların gerekli sağlık kontrollerinin yapılması icin talimat verdi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İran'ı sarsan saldırı! "Nukleer programın babası" suikasta uğradıSalgın yayılıyor! Bakan Koca, vaka sayısı yuzde 100 artan 5 ili paylaşıp uyardıYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduDoktora goturulen cocukların işitme cihazıyla sesleri duyabileceğinin belirlenmesi uzerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Remziye Kaya'ya işitme cihazı temin edildi.
Kaya ailesinin yaşadığı eve Kaymakam Aslan ile giden sağlık gorevlileri, temin edilen cihazı 8 yaşındaki Remziye'nin kulağına taktı.
Bu sayede ilk kez sesleri duymaya başlayan Remziye'nin sevinci, evde duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Ailenin mutluluğuna ortak olan Aslan, işitme engelli Yakup icin de en kısa zamanda cihaz temin edileceği mujdesini verdi.
Cocukların işitmesi icin seferber olduklarını belirten Aslan, şunları kaydetti:
"Remziye kızımız kulaklık takarak ilk kez duymuş oldu. Remziye artık hayata daha umutla bakacak, okuma, yazma oğrenecek. Yaşıtlarıyla oynayabilecek. Cok mutlu oldum. İnşallah Yakup da duyabilecek. Arkadaşlarımız gerekli calışmaları yapıyor. Umarım daha farklı sağlık problemi olan vatandaşlarımıza da elimizi uzatabiliriz. Gurur duydum, cok mutlu oldum. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum."
Abla Nergiz Kaya da Kaymakam Aslan'a teşekkur ederek, "Kardeşim duymaya başladı, cok mutluyum. Bir şey soylediğimiz zaman bakıyor, tepki veriyor. Kardeşim duymadığı icin iki yıl once trafik kazası gecirmişti. Artık bir araba ona yaklaştığında sesini duyabilecek. Artık onu işaretle uyarmak zorunda kalmayacağız. Allah razı olsun." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı