Manisa İl Jandarma Komutanlığı, son zamanlarda sosyal medya hesaplarından veya telefonlara gonderilen kısa mesajlar yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığına dikkat cekerek vatandaşların dikkatli olmaları istedi.

Son zamanlarda sosyal medya hesapları veya telefonlara gonderilen kısa mesajlarla yapılan dolandırıcılık olaylarında artış yaşanması uzerine Manisa il Jandarma Komutanlığı yazılı bir acıklama yaptı. Yapılan acıklamada, "Manisa ili genelinde; sosyal medya platformları facebook, twitter, instagram ile cep telefonlarına gonderilen internet bağlantı yolu linkleri ve cep telefonu aramaları marifetiyle yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinde son zamanlarda artış gozlemlenmektedir. Turkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Logosu, siyasi parti logolan, CİMER iade talebi, kredi kartı yıllık aidat ucreti iadesi, doğalgaz, elektrik, su faturalarına yansıyan KDV ile TRT Katkı Paylarının iadesi, kurumsal ve/veya tuzel kişilik sahibi endustriyel, hizmet sektoru ile iştigal eden şirket ve firmaların unvan ve logolan kullanılarak ilgili urunlerde kampanyaların olduğu şeklinde uretilen sahte internet bağlantı yolu icerikleri paylaşılmak suretiyle, kendilerini kamu gorevlisi gibi tanıtıp aradıkları şahıslar hakkında teror iltisaklı tahkikat yurutulduğu korkusu vermek suretiyle, pandemi, doğal afet hali mevcudiyetinden: sosyal yardımlaşma dernekleri, Belediye, AFAD, Kızılay gibi kurum kimlikleri kullanılarak, mali yardım, erzak, komur, ev eşyası gibi yardım yapılacağı taahhut edilerek, piyasa fiyatının altında cazip bir fiyatla satışa sunulan akıllı telefonlar, elektronik cihazların yer aldığı linkler uzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleri yanı sıra yabancı menşeili şahıslar adına kayıtlı cep telefonu hatları uzerinden kendilerini bakanlık ya da valilikte gorevli burokrat olarak tanıtan kotu niyetli şahısların ticari işletme/firma yetkililerine ulaşarak meşru olmayan bağış ve yardım taleplerinde bulunmak suretiyle de uygulanan dolandırıcılık faaliyetlerinde son zamanlarda artış gozlemlenmektedir. Mezkur dolandırıcılık eylemlerine karşı vatandaşların daha dikkatli davranmasını tesis ve idame ettirmek adına; sosyal medya platformları ya da cep telefonu hattı uzerinden gonderilen kampanya, mali yardım, kart iadesi gibi icerikli linklere tıklamamalarını, linkleri aktif hale getirmemelerini, herhangi bir bildirim almaları halinde İsmi/unvanı kullanılan firma/şirketin kurumsal internet adresi uzerinden ilgili kuruma ulaşılması/bağlantı sağlanılmasını, kendisini kamu kurumunda (İcişleri Bakanlığı, Manisa Valiliği vs.) gorevli burokrat olarak tanıtan şahıslar tarafından Pandemi, deprem, sel gibi doğal afet sebepleriyle mağdur olan vatandaşlara dağıtmak uzere bağış ya da yardım adı altında para talep eden şahıslar hakkında adli işlem tesis edilebilmesi maksadıyla 112 Acil Cağrı Merkezi uzerinden kolluk kuvvetleri ile derhal irtibata gecilmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. - MANİSA
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata donduKaynak: İhlas Haber Ajansı