Fatma Betul Koyuncu, 20. sanat yılı dolayısıyla "20. Yıl Dostlara Vefa" temasıyla hazırladığı ve 70 eserden oluşan sergisinin acılışını gercekleştirdi.
Tantavi Kultur ve Sanat Merkezi'nde duzenlenen sergide, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri dikkate alınarak misafirler kabul edildi.

Koyuncu, 20. sanat yılında, pandemi surecinde insanlara moral verebilmek amacıyla bu sergiyi duzenlediğini belirtti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarİnsanların, bu donemde karamsarlaştığını vurgulayan Koyuncu, "İnsanlar cok bunaldılar. 'İnsanlar icin sanatcı olarak ne yapabiliriz' duşuncesi bizi bu sergiyi acmaya teşvik etti. Sergimizi sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarına uyarak yapmalıyız ki insanların gonullerine bir huzur verelim." dedi.
Eserlerine farklı meslek gruplarından arkadaşlarının da katkı sunduğunu dile getiren Koyuncu, şoyle devam etti:
"Ebrularda elimden geldiğince butun dostlarımın, ellerinin dokunduğu işler var. Ressam, minyaturcu arkadaşlarımın, ailemin, herkesin bu 70 eserde bir noktası var. Bu sebeple sergimizin adı 'Dostlara Vefa Sergisi'. Bugun bu serginin insanların ruhlarına iyi geldiğini gordum. Pandemi soz konusu olduğu icin acıkcası bu kadar kalabalık bir katılım beklemiyordum. Mekan icin de Meram Belediyemize cok teşekkur ediyorum."
Sergiye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Konya İl Kultur ve Turizm Muduru Abdussettar Yarar, Necmettin Erbakan Universitesi Rektoru Prof. Dr. Cem Zorlu ve hattat Huseyin Oksuz de katıldı.
Sergi, 5 Aralık'a kadar 10.00-16.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Havva Dereağzı