Pandemide kitap okuyarak kazandılar
TOKAT - Tokat'ta pandemi doneminde evlerinde kitap okuyan bin 650 oğrenciye torenle odulleri takdim edildi.

Tokat Valiliği onculuğunde İl Mili Eğitim Mudurluğu tarafından yurutulen Kitap Tokat projesi kapsamında yarışma duzenlendi. Pandemi doneminde "kitap okuma" ve "Geleceğe İlişkin Hayallerimi Ciziyorum" adlı resim yarışmasında dereceye giren oğrencilere hediyeleri takdim edildi. İl genelinde 250 okuloncesi oğrencisine scooter, 550 ilkokul oğrencisine bisiklet, 550 ortaokul oğrencisine spor ayakkabı, 300 lise oğrencisine kol saati hediye edildi. İl merkezinde sembolik olarak duzenlenen odul torenine her okuldan belirlenen sayıda oğrenci katıldı. Anadolu Lisesi bahcesinde yapılan programda konuşma yapan Tokat Valisi Ozan Balcı, Turkiye'de ilk defa geniş kapsamlı uygulama ile oğrencilerin kitap okuyarak hediye kazandığını kaydetti. Yaklaşık bin 550 oğrencinin merkez ve ilcelerde, beldelerde tum Tokat'ta odullendirildiğini belirten Vali Balcı, "Buradaki amacımız kitap okuma kulturune katkı sağlamak, iyi bir kitap okuyucusu kitle meydana getirebilmek. Cunku cocukken kitap okuyucusu olmayan toplumun yetişkin okuyucusu olmuyor. Dolayısıyla kitap okuma kulturune katkı sağlamak icin bu projeyi geliştirdik. Cok da guzel oldu. Şuana kadar 50 bin kitap cocuklara dağıtıldı" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini bulduCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzVali Balcı, hedeflerinin zenginleştirilmiş kutuphane (Z Kutuphane)'si olmayan okul kalmaması olduğunu belirterek, "Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye hepsinde dizayn ediyoruz. Bu konuda da yoğun calışmalarımız var. Kitabı seviyoruz, kitabın başkenti Tokat diyoruz. Bu kapsamda inşallah merkez başta olmak uzere Niksar, Zile ve Reşadiye ilcelerimize de bu yıl icerisinde yeni kutuphaneler kazandırıyoruz. İnşallah kitap konusunda buyuk bir altyapı oluşacak. Kitap okuma cok onemli. Cunku cocukların, insanların hayal dunyalarına cok onemli katkı sağlıyor. Onların dunyayı algılaması ve hayatı anlamlandırmasında kendilerini tanımlamalarında cok buyuk katkısı var. Kitap okuma konusunda devlet olarak desteğimiz tamdır. Yeterki cocuklarımız okusun. Desteğimiz devam edecektir" diye konuştu.
Vali Balcı, konuşmasının ardından Tokat Belediye Başkanı Eyup Eroğlu, İl Milli Eğitim Muduru Murat Kucukali ve Ampute Mili Futbol Takım Antrenoru Osman Cakmak ile birlikte cocuklara odullerini takdim etti. Pandemi dolayısı ile acık alanda sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek oğrencilere hediyeleri verildi.
Tokat'ın Reşadiye ilcesinde duzenlenen programda ise oğrencilere hediyelerini İlce Kaymakam Vekili Sinan Korkmaz ile Reşadiye Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz takdim etti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / NURHAN İCMEZ