KAYSERİ'de koronavirus hastası temaslısı universite oğrencisi İ.Y. (20), karantinayı ihlal ettiği gerekcesiyle 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' sucundan yargılandığı davada beraat etti.
Gecen 30 Eylul'de koronavirus testi pozitif cıkan anne ve babası ile temaslı olduğu iddiasıyla universite oğrencisi İ.Y. hakkında 14 gunluk karantina tedbiri uygulandı. 10'uncu gunde karantinayı ihlal eden İ.Y., polisin HES sorgulamasında yakalandı. Tutanak tutulan İ.Y. hakkında, 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' sucundan 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı. Kayseri 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanık İ.Y. karar duruşmasında hazır bulundu. Karantina suresini 10 gun olarak bildiğini one suren sanık İ.Y., "Dışarı cıkmamam gerektiğini bilmiyordum. Karantinanın 14 gun olduğunu bilseydim cıkmazdım. Bize 10 gun karantina olacağını soylediler. Suc işleme kastım yoktu. Beraatımı istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık İ.Y.'nin, karantina suresiyle ilgili tebligat yapılmadığı gerekcesiyle beraatına karar verdi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İran'ı sarsan saldırı! "Nukleer programın babası" suikasta uğradıBerat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimYakalanmasalar bize bunu yedireceklerdi! Sağlığımızı hice sayan firma hak ettiğini buldu
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Samed Aydın SUN