Pazar yerlerinde alınan sıkı denetimler vatandaşları memnun etti
-Karabuk'te pazar yerlerinde sıkı denetim
KARABUK - Karabuk'te yeni tip korona virus (Covid-19) denetimleri kapsamında polis ve zabıta ekipleri semt pazarlarında denetimlerini surdururken, vatandaşlar uygulamalardan memnun kaldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata donduİcişleri Bakanlığı'nın ulke genelinde 4 gun boyunca pazar yerleri, toplu ulaşım aracları ve alışveriş merkezleri olmak uzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlere yonelik yoğunlaştırılmış denetimler başlatmasının ardından Karabuk'te polis ve zabıta ekipleri semt pazarlarında denetimleri arttırdı. Pazar alanlarını kontrol altına alan ekipler burada pazar esnafını maske, mesafe ve temizlik konularında uyarmakla birlikte gorevlilere maske, sosyal mesafe ve sigara yasağı konularında titiz davranmaları istedi. HES koduna da onem verildiği uygulama vatandaşları memnun etti.
Pazar alana girdiklerinde ateş olcerek dezenfektan kullandırdıklarını belirten vatandaşlardan biri HES kodu alarak sosyal mesafeyi koruduklarını soyleyerek bazı vatandaşların tedbir almadıklarını dile getirdi.
Vatandaşların bir kısmının bilinclense de hala bilincsiz vatandaşların olduğunu ifade eden Erdal Şanlı, "Vatandaş biraz bilinclenmiş. Birazı bilincsiz bir şekilde devam ediyor yani. İşi gırgıra alıyorlar. Ağzına takıyor maskeyi ama burnu acıkta. Camide bile boyle yani. Gordum adamı mesela camide Cuma namazında. Uyardım taktı. Sonrasında cıkardı. Yine yapacağından geri kalmıyor yani" dedi.
Urunleri vatandaşların elleriyle secmesi ile ilgili soruya ise Şanlı, "Manavlar yanlarında naylon eldiven bulunduracak. Vatandaşa sunum yapacak yani. Vatandaş sunum olmayınca eliyle mecbur alıyor yani. Herkes temizliğine dikkat edecek" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FATİH UNLU