Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli'ye değer katacağız demiştik, gercekten değer kattık" diyerek, Mezitli'de halkın mutlu olması konusundaki cabalarının devam edeceğini soyledi.
Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Mersin'de yerel yayın yapan Kanal 33 televizyonunda yayınlanan 'Ahmet Ozdemir ile Gundem' programının canlı yayın konuğu oldu. Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atolyesi bahcesinde gercekleştirilen programda Başkan Tarhan, kadın uretici pazarları, Kent İci Tarım Projesi, Solinova Uretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Tuketim Kooperatifi, hobi bahceleri, cocuklara yonelik olarak hazırlanan projeler hakkında bilgiler verdi.
Mezitli Belediyesinin calışmaları ile Mezitli'nin artık dunya capında bilinen bir kent olduğuna dikkat ceken Tarhan, "Şu anda Mersin'deki coğu insanın hemfikir olduğu bir konu var; Mezitli Belediyesi kadrosuyla ekibiyle kurumsallaşmış ve hizmet kadrosuyla, meclis uyeleriyle, muhtarlarıyla guzel bir ekip oluşturan kurumsal bir belediye haline geldi. Bu duruma gelmemizde en buyuk pay ebette ki, calışanlarımızın ozverisi ve halkımızın bize olan guveni. 7 yıl once goreve geldiğimizde ilk amacımızı 'halkın guvenliğini sağlamak' olarak belirlemiştik. Altını cizerek soyluyorum; halkın guvenini sağlamadan hicbir belediye başkanının başarılı olma şansı yoktur. İkincisi, herkese gercekten eşit mesafede olmak gerekir. Birtakım marjinal duşunceli insanlar olabilir. Bizim de kabul etmediğimiz ama hoş gorduğumuz duşunceye sahip olan insanlar olabilir ama halkın geniş kesimini ortak paydada buluşturmak istedik. Siyasi duşuncesi ne olursa olsun Ataturk ilkelerine inanan, cumhuriyet değerlerini, gercek demokrasiyi, parlamenter sistemi savunan tum insanları, hangi partiden olursa olsun kucaklayalım dedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdiMezitli'de ikamet eden herkesin yaşadığı kentte mutlu olmasını hedeflediklerine vurgu yapan Tarhan, "Kentin kimliğinin, kultur ve sanat kenti olmasını istedik. Bu hep boyle olacaktır, cunku Mezitli'nin ozelliği ve yapısı bu. 'Mezitli'ye değer katacağız' demiştik, gercekten değer kattık. İnsanları mutlu etmek elbette ki zor bir şey; bunun sonu da yok ama elimizden geldiğince gerek kultur sanat kenti olması gerekse halkın mutlu olması konusundaki cabalarımız devam edecek" diye konuştu.
Son gunlerin en fazla gundeme gelen konularının başında gelen kadına şiddete yonelik sorunu Mezitli'de buyuk olcude cozduklerini ifade eden Tarhan, "Goreve gelirken calışmalarımızın oznesini kadınlarımız oluşturuyordu. Artık Mezitlili kadınlarımız tum Turkiye'de bilinir hale geldiği gibi dunyaya da duyurmaya devam ediyoruz. Kadınların siyasi yonden bir yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. Guney Amerika ulkesinde bir koylu kadının bir bakan olduğunu okuduk birkac gun once. Benim de hayalim işte buydu. Turkiye'de de parlamentoda uretici kadınların soz sahibi olması gerekiyor. Bu donem 54 tane yasa teklifi verilmiş parlamentoda, bunlardan birisi sadece kadınlarla ilgili. Oysa orada uretici kadınlarımız olsa, ureticilerin sorunları daha iyi Turkiye'ye ve dunyaya duyurulur, kadına şiddet konusunda daha cok yol alırız, cunku insanların mutlu olması lazım. Ekonomik yonden guclu olduğu zaman, bu mutluluğa giden bir yoldur. Bircok olumsuz olay da biliyorsunuz ki; buyuk olcude ekonomik sorunlara yol acıyor. Ne zaman kadınlarımız daha ozgur olur, ekonomik yonden guclu olur bircok sorun aşılır. Kadınlarımız başta olmak uzere mutlu aile tablosu ortaya cıkar diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı