Aziziye ilcesi sınırları icinde bulunan Başkent Koyu'nde meydana gelen depremle evi yıkılan 48 yaşındaki Yosma Demirci Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın destekleriyle yeni evine kavuştu.
Demirci, Aziziye Belediyesi'ne yaptığı başvuru sonrası bir anda topyekun seferberliğe şahit oldu.

Belediye Başkanı Orhan'ın talimatlarıyla imece usulu hayırseverlerden gelen yardımlar mağdur ailenin yarasına merhem oldu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata donduSosyal medyadan gelen cağrılar ile kısa surede hayırseverlerin adeta birbiriyle yarıştığı yardım kampanyasında iki cocuk annesi Yosma Demirci, Başkan Orhan'a duyarlılığından dolayı teşekkur etti.
Kış mevsimi oncesi evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Demirci, "Değerli başkanımızın yaklaşımları ve duyarlılığı sayesinde soğuk kış mevsimini sıcak yuvamda gecireceğim. Gurbette iki cocuğum var. Onlarında maddi durumları iyi değil. Eşimden kalan yaşlılık maaşı ile geciniyorum. Evim deprem sonrasında oturulamaz hale gelmişti. Başkanımız sağ olsunlar icinde bulunduğum durumu gorup ev yaptırma sozu vermişti. Kısa surede evime kavuştum. Aziziye Belediyesi başkan ve yardımcıları başta olmak uzere tum hayırseverlere teşekkur ediyorum." Dedi.
Başkan Orhan; İmece Usulumuz Ornek Oldu
AK Parti Aziziye İlce Teşkilat Başkanı, meclis uyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte Başkent Mahallesine giderek yapılan konutu inceleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediye butcesi dışında imece usulu ile yaptırılan eve hayırseverlerin katkısına dikkat cekti. Sosyal medya cağrıları ve bireysel cabalarla toplanan yardımların kısa surede konuta donuştuğunu dile getiren Başkan Orhan, "Belediye olarak yıkılan evi dolayısıyla cok zor durumda olduklarını tespit ettiğimiz Yosma Demirci hanıma yeni bir ev yaptırma sozu vermiştik. Kısa surede kar yağmadan yuvasına kavuşması bizleri de mutlu etti. Guzel gunlerde oturmasını diliyorum" diye konuştu. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı