Rize Valisi Kemal Ceber'in katıldığı İl Genel Meclisi toplantısında Rize İl Ozel İdaresi 2021 Yılı Mali Butcesi 96 Milyon TL olarak belirlendi.
İl Ozel İdaresi 2021 Yılı Mali Butcesi goruşmelerinin yapıldığı İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları, Meclis Başkanı İbrahim Turut başkanlığında yapılan son birleşimle tamamlandı. İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıya; Rize İl Ozel İdaresi Genel Sekreteri Umit Huseyin Sarı, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, İl Genel Meclisi Uyeleri ve Birim Mudurleri katıldı.
Kasım ayı boyunca Plan Butce Komisyonunun diğer ihtisas komisyonları, ilgili kurum mudurleri ve İl Ozel İdaresi birim mudurleriyle yaptığı calışmalar neticesinde İl Ozel İdaresi 2021 yılı mali butcesine son şekli verildi. Plan Butce Komisyonu Başkanı Mustafa Fatih Topcu, komisyonca Rize İl Ozel İdaresi 2021Yılı Mali Butcesinin 96 Milyon TL olmasını uygun goren raporu mecliste okuyarak Meclis Uyelerinin takdirine sundu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarCakıcı'dan Kılıcdaroğlu'na bir mektup daha: Sende beni oldurtecek yurek var mı?Meclis Uyelerinin goruşlerinin alınmasının ardından meclis oylamasına sunulan 96 Milyon TL'lik Plan Butce Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Meclis Başkanı İbrahim Turut, butceyle ilgili yaptığı konuşmada, 2021 yılındaki yatırım faaliyetlerini şekillendirecek bir aylık butce calışmalarını tamamladıklarını belirterek "Meclis olarak, secildiğimiz ilk gunden itibaren tek gayemiz koylerimizdeki yaşam kalitesini arttırmak ve cağımızın gereklerine uygun hizmetler yapmaktır. Bu hedefler doğrultusunda koylerimizde surdurduğumuz Beton, Asfalt, Taş Duvar, Parapet Duvar ve Menfez gibi tum altyapı hizmetlerimizin yanında turizm başta olmak uzere eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar bircok kulturel ve sosyal icerikli hizmetlerin de icerisinde yer alamaya calışıyoruz. Bu yıl ulkemizi ve tum dunyayı saran Covid 19 salgınına rağmen pandemi kuralları cercevesinde gerekli onlemlerimizi alarak hedeflediğimiz calışmaları buyuk oranda tamamladık ve yıl sonuna kadar tamamlamaya devam edeceğiz. KOYDES projesinden gelen odenekler haric 2020 yılını kendi oz butcemiz ve yatırımcı kurumlarımızın butceleriyle yaklaşık 250 Milyon TL odenekle kapatıyoruz. Bu rakamın gelecek yıl daha yukarılara ulaşacağı ongorusuyle planlamalarımızı o yonde surduruyoruz" dedi.
Rize Valisi Kemal Ceber, meclis salonunda yaptığı acıklamada Rize İl Ozel İdaresi'nin, diğer illerdeki ozel idareler arasında en iyilerden birisi olduğunun altını cizerek, birli ve beraberlik vurgusu yaptı. Vali Ceber "Butce kurumların aynalarıdır. Butce calışmalarımızı yakından takip ettim. Meclis Başkanımız ve Ozel İdare Genel Sekreterimiz kalem kalem goruşmeleri bana bildirdi. Onerilerimi soyledim ve bazı konularda meclis uyelerimizle fikir alışverişinde bulundum. Genel anlamda diğer benzerlerimizle kıyaslandığımızda rahatlıkla en iyilerden biri olduğumuzu ifade edebiliyorum. Bu tabloyu herkes goruyordur. Rize ili her konuda en iyisi olmak zorundadır. Hepimiz bunun icin mucadele ediyoruz. Rize ailesi diye bir kavramı artık herkes benimsemiş durumda. Goreve başladığım ilk gun ben soylemiştim; her konuda dumene gecmeye hazırım ama yalnız başıma bir şey yapmamı kimse benden bir şey beklemesin. Tum kurumlarımız beraber olmak durumda. Kamu kurumlarının birlik ve beraberlik icerisinde calışma anlamında iyi bir yol kat ettiğimizi duşunuyorum. Butun kaymakam ve kurum arkadaşlarıma hep şunu soyluyorum; ilceler ve koylerde yapılacak olan faaliyetlerde mutlaka il genel meclis uyelerinin fikri alınacak. Muhtarlarımız, il genel meclis uyelerimiz ve kurumlarımız bir iş oncesinde birlik icerisinde olmalıdır" diye konuştu. - RİZE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı