Midyat ilcesinde yapılacak olan cok amaclı modern kutuphanenin temeli yapılan dualarla atıldı.
Midyat Kaymakamı Tekin Dundar'ın girişimleriyle, Bahcelievler Mahallesinde iş adamı Mahsum Altunkayna tarafından 2 katlı yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanı olacak olan bu kutuphanenin temeli duzenlenen torenle atıldı.
Dundar, İlce Halk Kutuphanesinin temelini mubarek cuma gununde atmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, en kısa surede ilceye geniş ve ferah bir kutuphane kazandıracaklarını soyledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzCakıcı'dan Kılıcdaroğlu'na bir mektup daha: Sende beni oldurtecek yurek var mı?Kafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarKutuphaneyi onumuzdeki eğitim oğretim yılına yetişecek şekilde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Dundar, "Altunkaya ailesine ilcemiz ve hemşerilerimiz adına şukranlarımı sunuyorum. Oğrencilerimiz ve vatandaşlarımız rahatlıkla boş zamanlarını değerlendirebileceği cok guzel nitelikli bir mekan sahibi olacak." dedi.
Torene, Garnizon Komutanı Albay Turker Tuna, İlce Emniyet Muduru Bolkar Bostancı, İlce Jandarma Komutanı Yuzbaşı Kalender Savaş Unal, İlce Muftusu Mehmet Tahir Pekim, yuklenici firma yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarıyla davetliler katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selahattin Erol